Cyklister får lov til at cykle i “gågaderne” i Kolding

Nu må der også cykles i Koldings “gågader”

FÆLLES/KOLDING: Som gående i ”gågaderne” i Kolding skal du nu passe på ikke at blive ramt af en cyklist. Som er et forsøg får cyklisterne nu lov til at cykle i ”gågaderne”.
I  Jernbanegade, på Akseltorv og i Torvegade i Kolding i alle døgnets timer i perioden 3. november  – 11. december.
Forsøget skal vise, om det kan får flere til at tage cyklen i midtbyen, og om cyklister, gående, butiksejere, m.fl. kan deles om gågaderne på fredelig vis.
Meddelelsen kommer fra Kolding Kommune. I dag må cyklister godt køre i gaderne i Kolding midtby i tidsrummet kl. 19 – 09. I Klostergade og Lille Brostræde dog 24 timer i døgnet. Cykles der i ”gågaderne” uden for disse tidspunkter, risikeres en bøde på 700 kroner.
– Inde i selve bykernen mangler vi gode øst-vest-forbindelser til cyklisterne. Nu åbner vi som forsøg en genvej, som vil gøre det lidt nemmere at komme på tværs af byen i dagtimerne. Jeg tror, der er mange, som  vil være glade for lovligt at kunne tage en smutvej i stedet for at skulle ud på en lidt længere cykeltur, forklarer områdechef Mads Astrup Sørensen, Kolding Kommune om forsøget./sebro

Læs hele historien på kolding.dk – https://www.kolding.dk/om-kommunen/nyhedsarkiv/pilotprojekt-giver-cyklister-lov-til-at-cykle-mere-i-gagader/

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.