Juletræerne holder prisen!

Det vurderer den lokal juletræsproducent Poul Friis fra Hjarup - og det er trods stigende produktionsomkostninger

VAMDRUP:  Dit juletræ behøver ikke at være dyrere i år. Og dette til trods for at det er blevet dyrere at producere juletræer.

Det fortæller den lokale juletræsproducent Poul Friis fra Hjarup ved Vamdrup  til Fællesavisen. God nok har han, for at dække stigende omkostninger ind, sat prisen op for sine juletræer – men kun for de træer, han eksporterer.

– Diesel har vi i forvejen, men så har vi nogle paller, som vi skal bruge, når træerne skal eksporteres. De er blevet dobbelt så dyre. Også arbejdskraften er steget lidt, og så er der nettene, som træerne skal pakkes ind i, de er også steget, fortæller han videre.
De stigende udgifter påvirker dog ikke prisen på de juletræer, som Poul Friis sælger til de danske kunder. 99 procent af 12.000 juletræer bliver nemlig eksporteret til Ungarn, Holland, England og Tyskland, og det er kun de træer, der stiger i pris.

Brancheorganisationen Danske Juletræer, mener at prisen for juletræer gennerelt herhjemme vil stige fra fem til ti procent. Men det er altså ikke en stigning, der kommer fra Poul Friis i Hjarup.

– Jeg får nu cirka én euro per træ til eksport i år, men dem vi sælger her fra gården, de stiger altså ikke, siger han.

Poul Friis fortæller, at han dyrker sin mange juletræer på et 35 hektar stort areal ved sin gård i Hjarup, Enghøjgaard på adressen Hjarupgårdsvej 9 i Hjarup ved Vamdrup. Og der kommer økologiske og traditionelle træer fra hans produktion. / sebro

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.