Leder efter lækage på fjernvarmenettet

... og det kan godt medføre midlertidige forstyrrelser i varmeforsyningen

Keld Ullerup – driftsleder på Vamdrup Fjernvarme: – Vi kan se, der forsvinder vand på nettet, men bare lige hvor lækagen er.

VAMDRUP: Folkene på Vamdrup Fjernvarme søger i øjeblikket efter en lækage på fjernvarmenettet, og det kan medføre midlertidige afbrydelsen i varmeforsyningen:

– Vi kan her på værket bare se, at der forsvinder vand fra nettet, og at der derfor må være en lækage et eller andet sted, men ikke bare se, hvor det er henne, siger Keld Ullerup fra varmeværket til avisen.
Man er i fuld gang med at prøve sig frem for at finde utætheden efter udelukkelsesmetoden. Det betyder, at der kan forekomme kortvarige afbrydelser i forsyningen, men det vil på forhånd blive meddelt via sms over telefonen.
Da Vamdrup er bygget ovenpå en stor sandbanke kan det ofte være svært at finde lækager på nettet, idet vandet fra en utæthed ikke bliver synlig ved at det pibler op af jorden, men derimod bare synker ned i sandlaget og forsvinder.
Ved at bruge udelukkelsesmetoden håber man på fjernvarmeværket, at lækagen snart findes. Samtidig opfordres forbrugerne til at holde øjnene godt åbne. Opdages der noget mistænkeligt, så kontakt straks fjernvarmeværket.
Vamdrup Fjernvarme, som er et selvstændigt selskab, har nu cirka 1400 forbrugere tilsluttet byens fjernvarmenet. Og der sker løbende udvidelser af nettet og dermed også antallet af forbrugere.
/sebro

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.