Kolding får bedre parkering i midtbyen

Illustrationen viser, hvordan arkitekterne forestiller, at sig den nye Borchs Gård vil tage sig ud, når renoveringen er færdig. (Illustr: Kolding Kommune).

KOLDING: Skal du et smut til Kolding med besøg i bymidten, så er der bedre parkeringsmuligheder på vej. Kolding Kommune er i fuld gang med en omfattende renovering af den populære parkeringsplads, Borchs Gård, i hjertet af byen.

Men før alting bliver godt, venter der nogle måneder med opgravninger og travl anlægsaktivitet, før en ny og anderledes charmerende plads til både parkering og events forventes at stå klar i begyndelsen af juli måned. 

En ny facebookgruppe – Den nye Borchs Gård – gør det i øvrigt muligt at følge projektet, stille spørgsmål og komme med kommentarer under renoveringen.

En kærlig hånd

Borchs Gård er i dag en af de mest brugte parkeringspladser i Kolding midtby. Ønsket om at give den nedslidte baggård et tiltrængt løft har længe stået højt på ønskelisten hos kommunen. En bevilling på 15,6 millioner kr. fra byrådet gør det nu muligt at føre visionerne ud i livet.

– Vi håber på forståelse under arbejdet, for når p-pladserne vender tilbage, vil det blive lettere at færdes på pladsen og lettere at køre rundt og finde en ledig plads, lyder det fra arkitekt hos Kolding Kommune, Thomas Thinghuus, som er udvikler og ansvarlig for projektet. 

Han føjer til, at der også laves to læssezoner, hvor lastbiler m.m. kan aflevere deres varer til butikkerne uden at forstyrre trafikken. 

Projektet kommer også til at indeholde et grønt og historisk byrum, som ved særlige lejligheder kan lukkes af for biler og bruges til koncerter, julemarkeder og andre større events.

To faser

– Vi genbruger langt hovedparten af brostenene – i alt knap 40.000 styk. De er smukke og passer perfekt til en gammel historisk baggård. Men den »nye« belægning bliver med faste fuger, så det bliver mere komfortabelt og sikkert at gå på, forklarer Thomas Thinghuus.

Midlertidig lukning

P-pladserne i den nordlige del af Borchs Gård, i alt 59, vil under arbejdet med første fase være spærret. Formentligt til i starten af maj måned. Derefter fortsættes med den sydlige del, som omfatter 42 pladser. Og den vil være lukket frem til først i juli måned. 

/bro

Se også