Vi får Hærvejsmotorvejen – men først efter 2035!

TRAFIK: Vi får den meget omdiskuterede Hærvejsmotorvej, men ikke før efter 2035! Det har et flertal på Christiansborg besluttet i et dugfriskt trafikforlig, som blev offentliggjort mandag.

Den nye motorvej kommer til at gå fra Give nord til Haderslev i syd med tilslutning til E45 i rundkørslen ved Super Best nordvest for Haderslev. Samtidig med beslutningen om Hærvejsmotorvejen er det besluttet, at den nuværende E45 hurtigst muligt skal udvides fra Aarhus til syd for Kolding.

Beslutningen om etableringen af Hærvejsmotorvejen – eller Midtjyskmotorvej – betyder, at de øvrige forslag for linjeføringer ved Kolding skrottes. Det gælder fra Christiansfeld over Ødis og fra Taps over Fovslet/Svanemosen.

Det står endvidere klart med forliget, at den nye motorvej får fra- og tilkørsler både ved Lunderskov og Vamdrup. Ved Vamdrup syd for byen i Troldkær i rundkørslen, hvor motortrafikvejen Rute 25 slutter, og ved Lunderskov med direkte tilslutning til den nuværende Esbjergmotorvejen E 20.

Første del af den nye motorvej bygges mellem Billund og Give – og ved Viborg.

For de resterende strækninger afsættes der, ifølge aftalen, først penge til efter 2035. Og det gælder også for strækningen Give-Haderslev!

Som tidligere omtalt så har den nye motorvej omdiskuteret sag i lokalområdet. Der har været tilhængere og modstandere.

Det anses dog, at den nye motorvej vil få stor betydning for en positiv erhvervsudvikling især   for Vamdrup, der med projektet får forbindelser i øst til E45 og syd til den nye motorvej.

Som tidligere omtalt har Venstre været – og er forkæmper – for den nye Midtjyskmotorvej, mens den socialdemokratiske transportminister har været mere lunken i sagen.

Af Svend Erik Brodersen Journalist (DJ)

På billedet linjeføringen for den nye motorvej gennem vores lokalområde. Den kommer til at snitte Lunderskov og Vamdrup og kommer  heller ikke til at  ligge langt Stepping, (Illustration Vejdirektoratet.)

 

Se også