Andreas Schou til OL i Tokyo

Absolute Horses-rytteren fra Tågerup får Danmarks eneste plads i ridebanespringning.

TÅGERUP: Det bliver den 34-årige Andreas Schou fra Absolute Horses på Tågerup, der skal repræsentere Danmark i ridebanespringning ved OL i Tokyo til august. Han skal ride på den kun 10-årige hest Darc de Lux. Der var kun en plads til Danmark i den disciplin.

– Jeg er ovenud lykkelig og stolt over, at det er lykkedes, lyder det fra rytteren, der sammen med sin bror, Christian, driver hestecentret Absolute Horses på Tågerup mellem Stepping og Sommersted.

– Der åbnede sig nye muligheder, da OL blev udsat i fjor på grund af Corona-pandemien, siger Andreas Schou. Darc de Lux var med sine kun ni år ikke klar i fjor, men siden har vi rejst Europa rundt nonstop for at gøre ham klar. Hesten har udviklet sig helt fantastisk og vist, at den lige nu er Danmarks bedste bud på en OL-hest.

Erfaren rytter

Andreas Schou er en erfaren rytter – også internationalt. Han har deltaget i seks europamesterskaber og et verdensmesterskab som seniorrytter. Ridebanespringningen foregår til OL på forhindringer, der er op til 1,65 meter høje:

Andreas Schou på Darc de Lux under DM i fjor, som hjembragte en flot sølvmedalje. (Foto: Absolute Horses).

– De højder møder man kun til mesterskaber, men jeg er sikker på, at Darc de Lux kan klare det, siger Andreas Schou.  Vi har netop redet 1,60 meter høje forhindringer i Saint Tropez. Det er en fantastisk forsigtig hest.

Drøm går i opfyldelse

Når Andreas Schou tager til OL, er det opfyldelsen af en drøm:

– Det er rejsen gennem hele mit liv. Det startede med, at mine forældre satte noget i gang, og så er der rigtig mange mennesker, der har haft betydning for mig og hjulpet mig undervejs. Det er jo ikke noget, der kommer af sig selv, siger han.

Hestene, der skal med til OL, skal 10 dage i karantæne i Hagen i Tyskland, inden de flyves til Tokyo. Her skal Darc de Lux ned den 16. juli. Springningen afvikles fra den 3. til den 7. august. Det betyder, at Andreas Schou ikke deltager i DM i år på hjemmebane, da dette stævne afvikles på samme tid som OL.

Andreas Schou har sin hustru, Jannike, sin bror Christian og selvfølgelig sin groom – hestepasser  – Hanna Karlsson – med til Tokyo.

Af Svend Erik Brodersen, journalist (DJ)

Se også