2300 elever til stor uddannelses- og fritidsjobsmesse

KOMMUNEN: 2300 elever fra Koldings skoler skal på torsdag blive klogere på deres fremtidige ungdomsuddannelse, når de samles på uddannelses- og fritidsjobsmessen på Hansenberg.
Skal du være tømrer, murer eller i gang med gymnasiet? For nogle er svaret allerede fastlagt, men for andre er der god mulighed for at spore sig ind på det torsdag. Her samles 2300 elever fra Koldings 8., 9., og 10. klasser nemlig til den store uddannelses- og fritidsjobmesse på Hansenberg i Kolding.
– Messen giver et indblik i de mange muligheder, som de unge mennesker har, når de skal vælge en ungdomsuddannelse. Vi håber at vi kan få dem til at reflektere over deres valg og blive klogere på hvilke muligheder, der passer bedst for den enkelte, siger Søren Bork Hansen, ungechef hos Kolding Kommune.
Foruden alle eleverne så inviteres forældrene også til fyraftens arrangement selvsamme dag, så også de kan få et overblik over de muligheder, deres datter eller søn har fået præsenteret tidligere samme dag:
– Vi ved at forældrene er en vigtig medspiller, når de unge mennesker skal vælge uddannelse. Så vi håber, at vi kan hjælpe dem med at blive klædt på til at tage snakken med de unge mennesker efterfølgende,” siger Søren Bork Hansen.
Til messen vil der være repræsentanter for alle Koldings ungdomsuddannelser – både de gymnasiale og de erhvervsfaglige:
-Vores mål er ikke at præge nogen til at vælge en bestemt uddannelse. Men vi ønsker at de unge mennesker skal få øjnene op for de mange muligheder, de har i både den erhvervsfaglige og den gymnasiale vej, siger Søren Bork Hansen.
Udover uddannelsesdelen, så vil der også være en lang række fritidsjobsudbydere til stede på messen, og her kan de unge være heldige at score et fritidsjob, hvis de finder et match med en virksomhed. /bro

Se også