Indsats på plejehjem skal sikre bæredygtigt arbejdsmiljø

KOMMUNEN: Kolding Kommune arbejder aktivt for at sikre et bæredygtigt arbejdsmiljø for medarbejderne på plejehjemmene. Derfor er der blevet gennemført supervision på fire af kommunens plejehjem.
Resultaterne her viser, at medarbejderne både oplever et udbytte af supervisionen på fagligt og personligt plan. Medarbejderne giver fx udtryk for, at de lærer at anskue tingene fra et andet perspektiv, og at det er rart at få genopfrisket sin viden.
Håbet er at indsatsen kan være med til at sikre et bæredygtigt arbejdsmiljø, så nuværende medarbejdere har lyst til at blive i deres stillinger.
Gitte Meyer chef for plejehjemmene siger:
”Der er ingen tvivl om, at supervision er kommet for at blive. Det er en investering i medarbejderne, som dagligt skal kunne yde omsorg til andre mennesker. Vi tror på, at det på den lange bane skaber et bæredygtig arbejdsliv for medarbejderne, så de kan holde til at levere omsorg og skabe relationer med andre mennesker. Skal vi i fremtiden levere en værdig ældrepleje med udgangspunkt i borgerens behov, uden at blive omsorgstrætte, så er supervision en del af løsningen.”
Det er meningen af superrevisionen skal udbredes de øvrige plejehjem i kommunen. /bro

Se også