Mange reaktioner på nødråb fra kommunen

KOMMUNEN: Nødråbet er hørt. Rigtig mange borgere med en sundhedsfaglig uddannelse har meldt sig til midlertidige lønnede job i kommunens plejesektor. Seneste udmelding er, at 37 har meldt sig under fanen, som interesserede.

Det handler primært om studerende og borgere, som er gået på efterløn eller på pension. Kommunen sendte for nogen tid siden et nødråb ud om hjælp, fordi man manglede personale i stor stil blandt andet på grund af et stort antal sygemeldinger fra medarbejdere med corona.
– Det gode ved det er, at pensionister, efterlønnere, studerende og andre, som siger ja til at give en hånd med, ikke mere skal frygte for skattemæssigt træk i deres øvrige indkomster, har Gitte Meyer fra kommunen udtalt med henvisning til, at der i forbindelse med corona-relateret arbejde er indført en ny ordning, der gør, at både pensionister, efterlønnere og studerende på SU kan tage merarbejde, uden at det bliver modregnet i andre ydelser.
Gitte Meyer mener, det vil være optimalt, hvis ordningen også kommer til at gælde efter corona-pandemien, hvor landets kommuner fortsat vil stå med et stort behov for flere medarbejdere i sundhedssektoren.
Hun understreger, at alle interesserede kan søge et af de midlertidige job i ældreplejen via Kolding Kommunes hjemmeside.
/bro

Se også