Kommunen tilbyder kursus i at gøre haven mere ’vild’

Kolding Kommune vil gerne være den ”vildeste” kommune i landet. Derfor tilbyder man nu et kursus i at gøre både sin og naboens have grønnere.

Det foregår i Lunderskov den 9. april, den 23. april i Vamdrup og den 5. marts i Christiansfeld.
Nogle læsere kunne måske mene, at det ikke var nødvendigt med et kursus for at lade haven gro ”vildt” – det sker helt af sig selv – men selv vildskaben skal åbenbart styres.
I hvert fald har kommunen hyret Katrine Turner fra ”Vildskab” til at give tips og tricks til at slippe vildskaben løs i haven.
Deltagerne får redskaber til at gøre deres egne haver vildere, og lærer, hvordan man kan samle frø og arbejde videre med at forvilde sin have med hjemmehørende arter.
En del af kurset handler også om at sprede det vilde budskab til naboer og venner… Det handler dog ikke om at så ukrudt i naboens have, men om at formidle, arrangere og udbrede idéen og viden om vilde haver.

Lokale forsøg i de
gamle kommuner
”Vild haveambassadør-kurserne” er bare ét af flere tiltag, som Kolding Kommune har sat i gang i samarbejde med borgerne i forbindelse med konkurrencen ’Danmarks vildeste kommune’.
Næstformand for Natur-, Miljø- og Klimaudvalget Filip Bekic Bladt siger:
– Der er initiativer i gang med at gøre flere af de kommunale arealer vildere og i landsbyerne på Stenderup halvøen, i Vester Nebel og i Sjølund-Hejls samarbejder borgerne med Katrine Turner om mere biodiversitet i lokalområdet. I Kolding udvikles der ’showrooms’ på grønne arealer med gode eksempler på, hvordan man laver vilde elementer i sin egen have, fortsætter Filip Bekic Bladt.
Kurserne afholdes i samarbejde med bibliotekerne i Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup. Alle borgere er dog velkomne, uanset, hvor i kommunen man bor. Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding på www.oplevkolding.dk. Der er 25 pladser på hvert kursus.

Tips og tricks til
vilde haver
Man kan også besøge Kolding Kommunes hjemmeside med tips og tricks til vilde haver: www.kolding.dk/vildnatur
Her kan man også se, hvor vild ens egen have er.
Alle landets 98 kommuner dyster om at blive vinder af konkurrencen ’Danmarks vildeste kommune’.
Kommunerne vælger selv, hvordan de vil skabe mere biodiversitet i deres kommuner. Vinderen kåres i slutningen 2022.
Henri.

Se også