Byrådspolitiker: Det er rigtig træls at gå konkurs

11 ansatte har mistet deres job på reklamebureauet Image Consult Aps. på Uhrevej. De får deres løn af Lønmodtagernes Garantifond, men det offentlige og banken sidder med sorteper.

– Jeg starter op igen, men kun for mig selv, siger Merete Due Paarup, som fortsætter i byrådet.

Af Henri Nissen

JORDRUP: – Det er jo rigtig træls, og jeg er rigtig ked af det – og jo særligt på medarbejdernes vegne. Efter at have knoklet i 20 år – og så skulle melde sin egen virksomhed konkurs – dét er ikke sjovt.

Sådan siger de Radikales byrådspolitiker i Kolding Kommune, Merete Due Paarup, til Lunderskov Folkeblad. Hun måtte 28. februar melde sin virksomhed Image Consult Aps, konkurs. Den ligger i en nedlagt landejendom på Uhrevej 3 ved Jordrup.

– Vi har været udfordret af langtidssygemeldinger, barsel, nogle større projekter der ikke er gået efter planen, corona ramte kunder, der har skruet ned for aktiviteter og så en valgkamp til sidst på året – der var mere end det 20 år gamle firma kunne klare, forklarer Merete Due Paarup. Hun efterlader en gæld på 1,8 mio. kr. til det offentlige og banken, mens Lønmodtagernes Dyrtidsfond sørger for de 11 medarbejdere, som har mistet deres arbejde.
Allerede i 2020 havde virksomheden ifølge det offentlige regnskab en gæld på 340.000 kr. plus en uspecificeret post af ”anden gæld” på hele 1,1 mio.kr. Denne post kan fx omfatte moms og A-skat.

Virksomheden fik – ligesom andre virksomheder under coronaen – udskudt forskellige gældsposter. Men da der ikke kunne skabes et overskud senere, klappede fælden.
Kurator og advokat Niels Rud Aamann fra Penta Advokater anslår gælden til ca. 1,8 mio., men afviser ikke, at gælden kan vokse.

– Vi ved ikke endnu, hvor stor gælden bliver, og vi er også igang med at kigge på salg/mere udlejning af bygningerne, der ikke er en del af konkursen, siger Merete Due Paarup.

Markant politiker

Byrådspolitikeren var oprindeligt valgt for Venstre, men skiftede til Radikale efter valget i 2017. Samarbejdet med den daværende radikale viceborgmester, Jesper Elkjær, gik dog ikke godt. Elkjær forlod partiet, angiveligt fordi de to ikke kunne enes.

Ved valget i 2021 var Merete Due Paarup med i den koalition af S, SF og Konservative, som tog magten fra Venstres Eva Kjær Hansen. Merete Due Paarup blev bl.a. medlem af kommunens vigtige Økonomiudvalg, og formand for udvalget for Bæredygtig Vækst. Hun er også med i det rådgivende organ for Business Kolding. Men den private virksomhedsøkonomi slog fejl.

Er fortsat valgbar

I den kommunale og regionale valglov er der fastsat objektive kriterier for, hvornår man ikke er valgbar til kommunalbestyrelser. Det er dog kun, hvis man idømmes en frihedsstraf eller ubetinget frakendes kørekortet, at man mister sin valgbarhed. At gå konkurs er ikke i sig selv kriminelt.

– ImageConsult har også lokalt spillet en aktiv rolle.Vores elever har haft ansvar for Fynslundmagasinet, og vi har holdt Low-fi koncerter og ridestævner, fortæller Merete Due Paarup, som ikke opgiver:

– Jeg starter op igen i et nyt firma KreaTour, hvor jeg kun er mig selv. Alternativet er jo at gå ud og tage et job – men jeg er iværksætter i hjertet, og det er også lettere at få til at passe sammen med det politiske arbejde med mange møder og aktiviteter. Jeg har fået en del mere arbejde og ansvar i denne byrådsperiode, og nu får jeg mere tid og frihed til politik. Det er udfordrende at drive virksomhed med 12 ansatte og være aktiv i politik, fastslår den 51-årige politiker.

Se også