Inspiration fra Løvens Hule

KOMMUNEN En turbo-pulje med inspiration fra ”Løvens Hule” har set dagens lys i Kolding Kommune. Og det giver ny mulighed for ildsjæle og foreninger for at præsentere deres projekter live for byrådspolitikere.

Byrådet har til formålet oprettet en pulje på 2 mio. kroner netop til fundraising. Formålet er at give et sidste økonomisk skub til fondsfinansierede projekter, forankret hos frivillige ildsjæle og foreninger.

Økonomiudvalget udmøntede i efteråret 2021 1,9 mio. kroner fra puljen, og nu udmøntes resten i en Turbo-pulje, inspireret af DR-programmet ”Løvens Hule”.

I første runde administreres puljen på ordinær vis, hvilket vil sige, at ansøgere fortsat skal ansøge via de traditionelle kanaler, hvorefter et administrativt bedømmelsesudvalg efterfølgende screener og godkender de ansøgninger, der opfylder de gældende krav. Herefter inviteres ansøgere, der indfrier kravene, til at præsentere deres projekter for et panel af politikere. Det sker i forbindelse med ”Puljens Dag” på Posthuset ved banegården den 10. maj.

– Når kommunen udmønter de resterende midler fra Fundraising-puljen på denne måde, sikres det, at de hurtigt kommer ud og gør gavn, samtidig med, at byrådets nye politiske målsætning om at være en bæredygtig kommune indfries. Her tænkes særligt på målsætningen om at være en demokratisk bæredygtig kommune, og at udvise eksperimentel handlekraft,” fortæller Mette Kuntz Jensen fra kommunen.

Konkret genåbnes puljen den 26. april, og den løber frem til den 4. maj 2022 kl. 12.00.
Ansøgere får svar den 5. maj, og de skal altså være forberedte på at stå klar til præsentation den 10. maj på Posthuset i Kolding.

Der kan søges om midler fra Kolding Kommunes hjemmeside www.kolding.dk/fundraising.

/sebro

Se også