Bibliotekerne skal nu arbejde for FN’s verdensmål

Koldingbibliotekerne får nu certifikat for at understøtte FN’s 17 verdensmål. Tidligere skulle bibliotekerne ikke gå ind for en sag.

KULTUR: Koldingbibliotekerne – i Kolding, Christiansfeld, Vamdrup og Lunderskov, – har som kommunens største samlede kulturinstitution, nu forpligtet sig på at lave en treårig handleplan med en række verdensmålsaktiviteter og bæredygtighedstiltag, der understøtter FN’s verdensmål.

Bibliotekerne skal hermed både formidle viden om verdensmålene, inddrage borgere og lokalsamfund i handlefællesskaber og ikke mindst skabe bæredygtige løsninger i eget hus:

– Kolding Kommune har meget ambitiøse mål for bæredygtighed. Der er mange ting, vi som kommune kan handle på, men det er også vigtigt, at borgerne får et godt kendskab til verdensmålene og dermed selv får mulighed for at gøre en aktiv forskel. Her har bibliotekerne en stærk rolle, fortæller Eva Kjer Hansen (V), formand for Kulturudvalget.
FN’s verdensmål dækker mange forskellige emner som for eksempel ulighed. Biblioteket er derfor gået sammen med velgørende organisationer i forbindelse med bibliotekets bogsalg. Senest har Mødrehjælpen fået overskuddet fra bogsalget.

– Borgerne har taget rigtig godt imod de mange nye aktiviteter, og det har vist sig at være nemt at vinkle vores arbejde i en mere bæredygtig retning. På den måde kan bibliotekerne bidrage til, at FN’s verdensmål bliver til borgernes hverdagsmål,” fortæller Thomas Tollund, teamleder på Koldingbibliotekerne om tiltaget.

Grundlaget for processen er udviklet af Danmarks Biblioteksforening og Chora 2030 i samarbejde med 20 pilotbiblioteker. Heraf er de 10 første, herunder Kolding Bibliotekerne, nu klar til certificering.

Projektet støttes i øvrigt af Tryg Fonden.

/sebro

Se også