I Nagbøl produceres hjul til de bedste

Der ryger nu 300.000 hjul om året ud fra landsbyen Nagbøl. Bl.a. til John Deeré, New Holland, Claas, Fendt, Liebherr og Komatsu.

Her viser virksomhedens Operations Manager, Torben Schmidt, hjul i alle afskygninger, som produceres i Nagbøl til kendte mærker. (Foto: sebro-press)

 

NAGBØL: Der sidder hjul fabrikeret på fabrikken Moreevo i Nagbøl på de allerypperste mærker af landbrugsmaskiner og entreprenørmaskiner, som kører rundt på de europæiske marker og byggepladser. Det er mærker som John Deeré, New Holland, Claas, Fendt, Liebherr og Komatsu. Det borger for stor kvalitet.

Af Svend Erik Brodersen, Journalist (DJ)

Fabrikken i Nagbøl producerer nu ikke færre end 300.000 store hjul om året. 98 procent går til eksport, og hjulene køres ud i Europa på en strøm af store lastbiler.

Og trods af corona og voldsomme prisstigninger, så går det bare derudad for den store fabrik der ude på landet i landsbyen Nagbøl mellem Lunderskov og Vamdrup. Omsætningen er steget med 195 millioner kroner i 2021 til 729 millioner kroner.

Brug for flere folk

Forventningerne til 2022 er, i følge virksomhedens adm. direktør, Jørgen Bøgh Overgaard, også positive, men dog ikke med så stor en vækst som set i 2021. Men lige nu går det så godt, at virksomheden til stadighed leder med lys og lygte efter flere medarbejdere:

Vi mangler 10-15 medarbejdere, siger virksomhedens adm. direktør, Jørgen Bøgh Overgaard.

– Selv om vi på det seneste er gået fra 330 til 350 medarbejdere, så mangler vi fortsat folk. Og her og nu kan vi godt bruge 10-15 flere, siger Jørgen Bøgh Overgaard til avisen:

– Og vi må lige nu kæmpe om arbejdskraften og arbejder hårdt bare for at fastholde de medarbejderne, vi har. Det er især svært at fastholde de seneste tilkomne, siger direktøren videre og føjer til:

– Konstant mangel på 10-15 medarbejdere, betyder nedgang i produktionen med tre-fire procent, og det vil jo så også mangle i omsætningen.

Stålpriser stiger

Trods fremgangen her og nu betegner Jørgen Bøgh Overgaard alligevel situationen lige nu som fuldstændig vanvittig. Priserne på stål er steget voldsomt. Krigen i Ukraine påvirker prisen på stål og ikke mindst på energi, hvor fabrikken har et gasforbrug på 1,3 millioner kubikmeter om året, foruden et forbrug på 17 millioner kwh strøm:

– Vi må desværre nu sende mange prisstigninger videre til vore kunder, siger Jørgen Bøgh Overgaard.

Som omtalt i sidste uges udgave af Fællesavisen, har den store virksomhed i Nagbøl på det seneste både skiftet ejere, navn og adm. direktør. Virksomheden tilhører nu den tyske koncern, Moveero, der har fabrikker i fire lande rundt om i Europa – og den nye direktør hedder altså Jørgen Bøgh Overgaard.

Et vue over den store plads, hvorfra de mange færdige hjul på lastbiler transporteres ud til kunder rundt om i Europa. (Foto: sebro-press).