Forsinket byggeri i hjertet af Vamdrup klar til udlejning

Skulle have været færdigt allerede i februar 2021.

Af Svend Erik Brodersen

VAMDRUP: Vamdrup Boligselskab er nu klar til at udleje boligerne i et byggeri på hjørnet af Nørregade og Nygade lige i hjertet af Vamdrup.

Bestyrelsen meddeler, at der er ledige lejligheder, og at udlejningen i etagebyggeriet kan ske allerede fra 15. juni. I den anledning blev der tirsdag holdt åbent hus på stedet med præsentation af byggeriet og lejlighederne.

Det handler om 13 nye familieboliger i en spritny etageejendom på hjørnet af Nørregade og Nygade i Vamdrup lige i hjertet af Vamdrup. Men inden man nåede dertil, hvor man er nu, har projektet måttet forcere en række bump med forsinkelser til følge.

Først forsøgte Vamdrup Boligselskab, der står bag de nye boliger, med hjælp fra Kolding Kommune, uden held at købe de to små private naboejendomme i Nørregade, som lå i vejen for et samlet sammenbygget projekt med en nabobygning. Men ejerne af de små huse ville ikke sælge, og sagen gik derfor hårdknude.

Efterfølgende opstod der et såkaldt ”projekt afledt behov” for at udvide byggearealet med 39 kvadratmeter af det offentlige vejareal, en del af fortovet på Nygade, hvilket udløste behov for endnu en gang at justere tegningerne. Oprindeligt var det meningen, at boligerne skulle stå klar i februar 2021.

Byggeriet rummer fire toværelses lejligheder på 72-77 kvadratmeter og ni treværelses lejligheder på 83-88 kvm. Den månedlige husleje er opgivet til mellem 6097 og 7456 kr.

Se også