Markant fremgang for indbyggertallet i Kolding Kommune

Indbyggertallet i kommunen har i de første fire måneder af 2022 passeret 94.000.

Vi bliver stadig flere i Kolding Kommune. Her et motiv fra gågaden i Kolding. Fotograf: Emil Lyngbo for Kolding Kommune.

KOMMUNEN: Der bor nu flere end 94.000 indbyggere i Kolding Kommune. Og der er tale om en markant fremgang.

Borgmester Knud Erik Langhoff, Kolding.

Befolkningstallet er steget med 500 i årets første fire måneder. Fremgang i erhvervslivet og flere tilflyttere fra nabokommuner er baggrunden for de positive tal.

Den første maj 2022 boede der 94.035 i Kolding Kommune. Det er særligt flere unge og børnefamilier, der trækker tallet op. Dels vælger flere børnefamilier at blive boende i Kolding Kommune, og dels er der flere, som flytter hertil. Samme billede tegner sig for de unge, både de 15-19- årige og de 20-29-årige.

Glad borgmester

”Man bliver næsten dobbelt så glad over tallene, når det både skyldes, at flere børnefamilier og unge ønsker at blive boende i Kolding Kommune og at unge og børnefamilier samtidig søger mod Kolding fra området omkring os. Det er et klart bevis på, at vi har noget spændende at tilbyde,” siger borgmester Knud Erik Langhoff om den flotte start på 2022.

Mens børnefamilier og unge giver stor fremgang, udgør ukrainske flygtninge kun en mindre del af stigningen. Desuden fortsætter tendensen fra efteråret med international arbejdskraft, hvor blandt andet tyskere får job og i den forbindelse flytter til kommunen, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

Det vil fortsætte

Lige nu er der også flere investorer, der gerne vil udvide særligt i Kolding By – eller lige i udkanten af byen. I årets første måneder har Kolding Kommune rykket videre med planlægningen af 27 parcelhusgrunde i Eltang, en lokalplan med 230 boliger og grønne arealer i Vonsild er lige sendt i høring, ligesom støtte til 36 almene familieboliger ved Dollerup Sø i Lunderskov.

– Hvis vores virksomheder skal kunne rekruttere medarbejdere, skal vi også kunne tilbyde dem et sted at bo. Det betyder, at vi fortsat gerne vil have, at private investorer arbejder med lækre lejligheder i fx Kolding midtby, men vi skal også sikre parcelhusgrunde i de attraktive områder, hvor tilflyttere ønsker at bo. Vi er nødt til at kunne tilbyde boliger i forskellige prisklasser, så der er noget for alle. Der skal være noget for alle, lyder det fra Knud Erik Langhoff i anledningen af de nye positive tal.

/sebro

Se også