Pinse betyder mere end pinseliljer og pinsebryg for Orla Lindskov

– I den første pinse fik vi pinsekraften til at gøre det overnaturlige, siger Orla Lindskov, som pinselørdag taler i Christiansfeld.

Orla Lindskov fortæller om det overnaturlige i pinsen.

”Og de skal lægge hænderne på de syge, så de bliver helbredt.”

Dette lovede Jesus disciplene på Kristi Himmelfartsdag, da han sendte dem ud i verden. (Markus evangeliet 16,18).

Og 10 dage senere – ved den første pinse – oplevede de i praksis kraften til at helbrede, tale i tunger m.m. Lærer Orla Lindskov tog dette bogstaveligt for over 35 år siden, da han bad for sin syge mor. Hun blev rask, og på den måde begyndte hans tjeneste med at bede for syge. Siden har hundredvis fortalt om, hvordan de blev overnaturligt helbredt – ofte endda for uhelbredelige sygdomme.

Pinselørdag kommer Orla Lindskov igen til Christiansfeld for at undervise om overnaturlig helbredelse. Denne gang vil han specielt undervise om pinsens betydning.

Det foregår i Morgenstjernens mødelokale kl. 14 pinselørdag. Efter foredraget tilbyder Orla Lindskov at bede for syge og plagede, også uden at det koster noget. Det er nemlig den kristne ugeavis Udfordringen, der betaler omkostningerne ved mødet, idet Lindskov hver anden uge har en brevkasse i avisen, hvor han svarer på spørgsmål om sygdom og sundhed.

50 års jubilæum

Den kristne ugeavis opstod blandt unge i København for 50 år siden. Den har de sidste godt 30 år haft redaktion i Christiansfeld, hvor institutionen i dag ejer det gamle posthus.

– I Udfordringen skriver vi ofte om mennesker, der har oplevet den overnaturlige dimension af kristendommen, siger chefredaktør Henri Nissen.

– Netop i pinsenummeret på søndag fokuserer vi på de såkaldte karismatiske nådegaver. Disse gaver er omtalt i 1. Korinterbrev kapitel 12 i Ny Testamente.Det er udover helbredelse ved bøn også tungetale på fremmede sprog. Her fortæller vi om en vestjysk erhvervsmand, Kurt Pihlmann, der bad for en syg mand, Alfred Jensen, over telefonen. Han blev så optaget af bede for den syge, at han slog over i tungetale. Han forstod ikke selv, hvad han sagde, men det gjorde den syge. Han havde nemlig boet i Tanzania og forstod swahili.

– Det er den slags beretninger, som viser os, at der er mere i kristendommen, end de fleste er klar over, forklarer Henri Nissen.

Han har arrangeret, at Orla Lindskov kommer for at undervise en lørdag hver måned det næste halve år.

– Hvis det kan hjælpe nogen, så er det da det værd, siger han.

Lisbeth.

Se også