Vamdrup er med i opløbet om 130 millioner til mere liv i bymidten

– Nu sætter vi alle kræfter ind på at få lavet en god ansøgning, siger Eva Kjer Hansen, kulturudvalget.

VAMDRUP: Vamdrup er med i opløbet om at få del i de 130 mio. kr., som Folketinget har afsat til at skabe mere liv i bymidter i mindre og mellemstore byer. Meddelelsen tikkede mandag ind til Kolding Kommune:

– Det er en virkelig dejlig melding, som jeg kun kan betragte som en kvittering for det store arbejde, som Vamdrup Byforum og Kolding Kommune allerede har lagt i udviklingsarbejdet. Nu sætter vi alle kræfter ind på at få lavet en god ansøgning, så Vamdrup og visionen om Vores Hus, som vi brænder så meget for, kan blive en del af forsøgsprojektet, siger Eva Kjer Hansen, formand for Kulturudvalget.

Meddelelsen betyder, at Vamdrup er blandt 32 nominerede kommuner, hvorfra udvalgte detailprojekter får del i millionerne fra staten.

Som tidligere omtalt er Vores Hus i Vamdrup projekteret af Tegnestuen Mejeriet i Kolding til at indeholde biograf, mulitisal, bibliotek, foyer og mødelokaler. De to primære aktører i huset er Vamdrup Kino og Vamdrup Bibliotek. Budgettet er 20,2 mio. kr. med store bidrag fra private fonde.

Kommuner, som udpeges til at indgå i forsøgsordningen, forpligter sig til, i samarbejde med lokale aktører, at etablere velfærdscentre med lokale tilbud, der kan understøtte bylivet og styrke den nære velfærd.

I Vamdrup handler det blandt andet om at gøre Vores Hus til et stærkt centralt anker punkt for øget liv i bymidten, som knytter op til alle de øvrige elementer byen.

Detailprojekterne skal tage udgangspunkt i de lokale ønsker og behov, og målet er at bryde de onde cirkler, som er opstået i forlængelse af, at folk flytter til de store byer, ligesom storcentre og handel på nettet presser det lokale handels-liv.

– At blive en del af dette pilotprojekt vil betyde meget for Vamdrup og for Kolding Kommune. Kombinationen af penge og frihed skal skabe udvikling og være med til at forskønne byen, siger borgmester Knud Erik Langhoff.

Vamdrup Byforum

Kolding Kommune går nu i gang med at lave en detaljeret ansøgning, som skal afleveres senest 31. januar. Bolig- og Planstyrelsen har givet udtryk for, at forsøgsordningen kommer til at løbe i perioden fra 2024 til 2029.

Se også