Tusindvis af gæster ventes til byen ved Tour de France

Handelsstanden har formidlet cykler og paraplyer til butikkerne i forbindelse med Tour de France.


Når Tour de France suser gennem Christiansfeld den 3. juli, skal der være en fest i byen.

Man regner med, at byen kommer til at summe af liv. Det skønnes forsigtigt, at 900.000 tilskuere vil strømme til for at se Touren på de danske landeveje.

Birgitte Kjems er formand for CIF.

”Og vi har en forventning om, at en del af de besøgende vil tage opstilling i Christiansfeld,” siger Birgitte Kjems Vester, formand for Christiansfeld Idrætsforening.

Pointspurt på Allervej

Jesper Worre, løbskonsulent og tidligere direktør for PostNord Danmark Rundt, fortæller til TV2, at Christiansfeld er et af de steder, han ville vælge at se løbet fra. Ikke mindst fordi der er planlagt en pointspurt her.

Pointspurten er placeret på Allervej ud for Industrivej. Man forventer, at cykelrytterne vil passere kl. 15.18, og at karavanen vil ankomme cirka to timer før.

”Vi vil gerne byde både gæster og byens beboere velkommen til en god fest med storskærm på Torvet, underholdning for børn og voksne i ventetiden og bagefter, og måske også mulighed for at lade vandet, uden at det skal foregå i buskene eller private haver.”

Sammen med Handelsstandsforeningen, Christiansfeld Cykelmotion og Forum Christiansfeld, er Idrætsforeningen gået i gang med at stable en fest på benene og få pyntet byen op til dagen.

Allerede nu er der stillet gule cykler med blomster op i bymidten, og flere kommer til.
Rundkørslen og indfaldsvejene til byen er ved at blive plantet til med gule blomster.

Man kan støtte aktiviteterne i byen ved at deltage i paraply-lotteriet.

Paraply-lotteri

Kolding Kommune, Danske Bank, og Handelsstandsforeningen har givet tilskud til det store arrangement, men der er brug for lidt mere.

”Det betyder, at vi har sat gang i et paraplylotteri. For 100 kroner kan man købe en gul, hvid eller grøn paraply sammen med en lotteriseddel,” fortæller Birgitte Vester.

Hele overskuddet går til aktiviteter i Christiansfeld i forbindelse med Tour de France løbet gennem byen. Jo flere penge i kassen, jo flere aktiviteter bliver der i byen den 3. juli.

Derfor er budskabet fra koordineringsgruppen: Køb en paraply, deltag i lotteriet med mulighed for at vinde restaurantophold til de lokale spisesteder i byen, en buket blomster fra Anemonen eller en Herrnhuterstjerne.

Paraplyerne kan købes i mange af byens butikker.

Se også