Flere institutions- pladser i Stepping og Christiansfeld

Kommunen investerer 52 millioner i børnene.

– Det bliver nødvendigt at udvide, så alle børnefamilier kan få passet deres børn, siger borgmester Knud Erik Langhoff.

KOMMUNEN. Kolding Kommune agter at investere ekstra 52 millioner kroner i børn. Og både Christiansfeld og Stepping får del i beløbet i form af flere institutionspladser til 0-2-årige.

Stepping Natur- og Idrætsbørnehus har netop fået en særskilt ansøgning godkendt i Børne- og Uddannelsesudvalget om at antallet af pladser i vuggestuen fra 1. august må udvides fra 20 til 30 børn.

Udvidelsen i Christiansfeld er derimod med i en samlet plan for udvidelser af pladser i kommunens børneinstitutioner. Og det har baggrund i, at Kolding Kommunes indbyggertal nu støt vokser. I år alene med over 700 nye.

Og netop vækst betyder, at der kræves flere vuggestue- og børnehavepladser rundt om i kommunen. Der kalkuleres derfor med en samlet udvidelse med omkring 200 pladser til en samlet investering på 52 mio. kroner.

Christiansfeld er som nævnt blandt de byer, som ifølge planen får flere pladser. Her skal der udvides med 10 pladser for 0 -2-årige. Endvidere skal bygges en helt ny daginstitution i Vonsild. Samtidig arbej-des der på at skaffe ekstra pladser i eksisterende daginstitutioner.
Ud over de nævnte udvidelser er institutioner i Bramdrupdam, Lyshøj, Sdr. Bjert og Fynslund ved Jordrup inde i billedet med flere pladser.

Der tales eksempelvis om at skaffe pladserne ved at udvide ved bestående institutioner. Gangarealer, gæstefunktioner med videre tænkes forandret til brug for vuggestuegrupper. Ellers kan man fx bygge pavilloner eller anskaffe naturbusser.

Kommunen forventer, at alle om- og tilbygningerne vil stå klar i år, mens den nye institution i Vonsild først kommer senere.

– Det bliver nødvendigt at udvide, så alle børnefamilier kan få passet deres børn. Og vi er nødt til at rykke på det nu, siger borgmester Knud Erik Langhoff.

Selv om finansieringen af udvidelserne først skal vedtages, er der allerede nu afsat penge til formålet i budgetterne for 2023, og alle partier i byrådet bakker op om udvidelserne.
Foruden de mange nye pladser vil der, som et forsøg i 2022, være tilskud at få for op til 10 familier, der ønsker at passe egne børn hjemme.

Se også