Løver, elefanter og vildmænd

Ronny Andersen fortæller om heraldikens spændende verden på Genforeningsmuseet.

Danmarks rigsvåben.

Søndag den 10. juli 2022 tilbydes et spændende foredrag på Genforenings- og Grænsemuseet i Christiansfeld.

Ronny Andersen vil fortælle om heraldikkens fascinerende verden og om våbenskjoldenes historie fra Middelalderen op til i dag.

Våbenskjold og hjelm

Ronny Andersen er historiker og heraldiker. I heraldiken arbejder man med våbenskjoldet og hjelmen, som krigeren og ridderen bar. Symbolerne på skjoldet blev brugt til at præsentere en ridder eller en slægt. Våbenmærker indgår også i heraldiken. Den helt særlige verden af symboler og traditioner er en spændende del af hans foredrag.

Våbenmaler

Ronny Andersen er kgl. våbenmaler og særlig sagkyndig i heraldiske spørgsmål i Kongehusets Ordenskapitel, og er ansvarlig for at komponere og male våbenskjolde for Riddere af Elefantordenen og Storkors af Dannebrogordenen samt rådgiver i alle heraldiske spørgsmål.

Ronny Andersen er også arkivar og heraldisk konsulent i Rigsarkivet. Privat arbejder Ronny Andersen også som heraldisk kunstner. Ronny Andersen har trådt sine barnesko her i området og har gået i skole på Christiansfeld og Tyrstrup skoler.

Foredraget begynder klokken 15 og varer en time. Der er kun 75 pladser, så tilmelding er nødvendig på telefon 7557-3003.

Se også