Alt er klar til årets store vinfestival i Christiansfeld

Trods stor udskiftning i styregruppen er det igen lykkedes at stable en vinfestival på benene.

Tre vinbønder fra Tyskland, flere danske importører og en mjød-producent har boder på vinfestivalen i Christiansfeld.

Alt er booket og alt synes klar, når tusindvis strømmer til vinfestivalen i Christiansfeld fra torsdag til lørdag – efter to års corona-pause.

Det fortæller Attila Szocka, som er kasserer i den styregruppe, som arrangerer vinfestivalen.
Festivalen har også fået Hans Erik Bylling, Aller Aqua, som ny formand.

– Og vi er taknemlige for, at henved 200 frivillige fra Christiansfeld Idrætsforening hjælper med praktiske opgaver og gennem salg af pølser og øl skaffer mange penge til CIF, siger Atilla Szocka. Han nævner også Brødremenigheden og andre i byen, som medvirker til, at det igen bliver en hyggelig festival med god stemning.

Attila Szocska og hustruen Freja har trukket et stort læs ved dette års vinfestival. Han er kasserer for vinfestivalen, som har et budget på 250.000 kr. Hun er ikke med i styregruppen, men har bl.a. lavet hjemmeside og sørget for trykning af plakater og programmer.

– Det er jo en gratis fest, bortset fra det, man spiser og drikker. Og noget af idéen med vinfestivalen er jo, at folk kommer hertil og opdager vores smukke by og den særlige stemning, som er her.

Men det er også borgernes egen fest, hvor vi hygger os sammen, understreger han.
Over et halvt hundrede lokale virksomheder har givet sponsorstøtte til vinfestivalen, som det fremgår af programmet på side 5. Budgettet er i alt på 250.000 kr.

Udover boderne er der program torsdag til lørdag.

Se programmet her

Borgmester Knud Erik Langhoff byder velkommen torsdag, hvorefter der er familieløb. Der er live-musik alle aftner, og fredag og lørdag eftermiddag er der underholdning for børn. Festivalen slutter lørdag aften kl. 24.

Se mere på hjemmesiden

Se også