Kik over hækken til naboen har givet anledning til flere lokale anholdelser

Hurtige anmeldelser fra naboer har hjulpet Sydøstjyllands Politi til at fange flere tyveknægte.

 

NABOHJÆLP/POLITI: Det kan være en god idé at kikke over hækken til naboen, når der er tomt hus og straks kontakte politiet, hvis der finder noget mistænkeligt sted.

Netop nabohjælp med hurtige anmeldelser, har været en afgørende faktor for, at politiet holder flere personer i varetægtsfængsel, sigtet for indbrud og tyverier i private hjem på Kol-ding-egnen.

De er nemlig alle anholdt ved målrettede politiaktioner. Og det er et resultat af Sydøstjyllands Politis konsekvente tilgang netop til anmeldelser om indbrud i private hjem, der har givet pote.

Det gælder om at få patruljer hurtigt frem til et gerningssted, så der hurtigt kan arbejdes målrettet med de oplysninger, der er modtaget fra årvågne borgere, lyder det blandt andet i en pressemeddelelse fra politiet.

Taget på fersk gerning

To af mændene, der er sigtet, på 34 og 36 år, blev anholdt på friske spor i en bil på vej væk efter et forsøg på indbrud i en villa. En villaejer der opdagede ubudne gæster i naboens have, råbte straks op og tilkaldte derefter politiet. De to mænd er nu fængslet i fire uger, og efterforskningen fortsætter både i den konkrete sag og med at afdække, om de pågældende har flere indbrud på samvittigheden, lyder det videre fra politiet.

Det er også lykkedes for Sydøstjyllands Politi på friske spor at anholde en formodet gerningsmand på 40 år i forbindelse med et indbrud i en villa i Kolding. Anholdelsen gik så hurtigt, at manden stadigt var i besiddelse af tyvekoster fra indbruddet. Også i denne sag fortsætter efterforskningen med de samme formål, som oven for nævnte.

Og endnu tre mænd, på 22, 29 og 33 år, har været anholdt efter begrundet mistanke om indbrud, ligeledes i private hjem. Disse tre mænd er dog igen løsladt efter afhøring, men efterforskningen fortsætter.

Hvis naboen fx er udrejst kan et kik en gang imellem over hækken kan være en god ting – og sker der noget mistænkelige, så straks at anmelde det til politiet.

Af hensyn til den videre efterforskning i omtalte sager og anholdelser, har Sydøstjyllands Politi pt. ikke yderligere oplysninger, men understreger, at etablere aktiv nabohjælp, især i villakvarterer, kan gøre en forskel.

Se også