Natur- og Idrætsbørnehus fylder 5 år

Leder af Børnehuset i Stepping, Mette Glumsø.

 

Den 1. august 2022 fyldte Stepping Natur og Idrætsbørnhus fem år.

Børnehuset slog dørene op den 1. august 2017 under Stepping Friskole og har siden haft fuld fart på.

Allerede året efter flyttede børnehuset til et større hus og bedre faciliteter. Legepladsen blev udvidet til den tredobbelte størrelse. Der er også en stor udeplads med bl.a. en frugthave, som Matas Fonden gav penge til i 2018. Det er en frugthave, der aldrig får røde bær, da bærrene er alt for spændende til, at børnene kan lade være med at tage smagsprøver.

I 2020 i forbindelse med COVID-19 blev der startet en skovgruppe op. Af det lokale menighedsråd blev der stillet et skovområde til rådighed knap to km fra Børnehuset. Der er her blevet etableret bålhus, shelter og muldtoilet med hjælp fra forældregruppen.

Leder af Børnehuset, Mette Glumsø fortæller, at ”planen er hver dag at være ude i naturen fra kl. 8.30 uanset vejret, og at man én dag om ugen skal være i skoven hele dagen.” ”I naturen er der plads til alle og højt til loftet, og børnene bliver udfordret motorisk,” tilføjer hun.

På flagstangen ved Børnehuset hænger et grønt flag, der viser, at man har fokus på naturarbejdet. Man lærer at forstå naturen, fx. om gulerødders vækst. Nedenunder det grønne flag hænger et blåt flag, der markerer Børnehusets fokus på bevægelse og aktiviteter i naturen.

Børnehuset blev DGI certificeret i 2020. For at blive dette skal personalet igennem et undervisningsforløb, og man skal kunne vise, at man har fokus på leg, bevægelse og motorik. DGI tilbyder et idrætskoncept målrettet børnehaver og vuggestuer, der gør idræt, leg og bevægelse til en integreret del af hverdagen og skaber optimale rammer for børnenes trivsel, udvikling og læring. Børnehuset skal re-certificeres en gang om året.

Børnehuset er nomeret til 48 børnehavebørn og 20 vuggestuebørn. I forbindelse med fødselsdagen har man udvidet med endnu en vuggestuegruppe, så der nu er plads til 30 vuggestuebørn på grund af en stor tilgang af børn i området.

Se også