God udlejning for lokale sommerhuse

Antallet af bookinger af danske feriehuse sætter igen rekord.

DanCenter har bl.a. kontor i det smukt beliggende Badehotel i Hejlsminde.

Det ser ud til at blive et travlt efterår for udlejere af de danske feriehuse. I forvejen er sæsonen en attraktiv periode for sommerhusferie, og alt tyder på, at det også bliver tilfældet i år.

Feriehusudlejer DanCenter oplever en stigende efterspørgsel på feriehuse i de kommende måneder.

”Antallet af bookinger ligger over sidste års niveau, hvor ualmindeligt mange danskere afholdt efterårsferie i landets feriehuse. Og sammenlignet med 2019 har vi oplevet en stigning på 48 procent,” siger Kim Holmsted, der er adm. direktør ved DanCenter.

Det er særligt de tyske gæster, der er tilbage. Ifølge den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik, er der i efteråret booket omkring 134.000 husuger i de danske feriehuse, hvoraf tyskerne står for hele 86 procent.

Den stigende efterårsaktivitet sker ikke mindst efter et i forvejen travlt år indenfor udlejning af danske feriehuse. Årets første syv måneder har budt på rekordmange overnatninger i de danske feriehuse.

Ifølge Danmarks Statistik har der været 13,2 millioner overnatninger i løbet af de første syv måneder af 2022, hvilket er det højeste nogensinde.

”Vi glæder os over en særdeles tilfredsstillende højsæson, hvor efterspørgslen har ligget på næsten samme niveau som sidste års rekord. Det skyldes blandt andet, at de udenlandske turister for alvor er tilbage i Danmark efter to år, hvor det særligt har været de danske gæster, som har drevet bookingerne i sommerperioden,” fortæller Kim Holmsted.

Udover de tyske gæster har også norske turister fundet vej til de danske feriehuse. De norske bookinger ligger hele 40 procent over niveauet for 2019.

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.