Demenspris til Kolding Kommune

Her modtager Kirsten Stabel (th.) fra Kolding Kommunes demensområde prisen. ( Foto: Kolding Kommune)

KOMMUNEN: Der er netop holdt årlig demens-topmøde for alle landets kommuner, hvor formålet var at sætte nye visioner for et demensvenligt Danmark og samtidig hylde alt det dygtige fagpersonale, som arbejder med mennesker med demens.

Og her vandt demensområdet fra Kolding Kommune en pris inden for kategorien ”Årets mest demensvenlige aktivitet til borgere med demens” for tilbuddet ”Daghjem i eget hjem”.

Prisen er givet på baggrund af medarbejdernes utrættelige arbejde med at skabe spændende og relevante tilbud for mennesker med demens, som selv en Corona pandemi har ikke kunnet sætte en stopper for.

Faktisk er det pandemien, der lige netop har gjort, at ”Daghjem i eget hjem” kom til verden. Under de lange ned lukninger, måtte aktivitetscentrene for mennesker med demens – også kaldet daghjem – nemlig lukke ned. Men borgerne skulle ikke overlades til sig selv, og derfor begyndte medarbejderne at bringe aktivitetscentret ud til dem og lave aktiviteter med dem derhjemme.

Det viste sig ikke kun at være et godt alternativ under pandemien, for forsøget gav mange spændende indsigter som viste, at nogle af borgerne havde et stort behov for ikke at komme ud blandt andre og derfor trivedes langt bedre derhjemme. Der var der færre mennesker at forholde sig til, og aktiviteterne foregik i velkendte rammer.

Disse indsigter har gjort, at ”Daghjem i eget hjem” nu er en fast del af de tilbud, som Kolding Kommune tilbyder mennesker med demens og deres pårørende.

Se også