Spændende besøg fra Kenya med dans, drama og dialog

I uge 39 har Hejlsminde besøg af seks unge klimaaktivister fra Kenya.

De unge er artister fra gruppen Nafsi Africa, der er på turné i Danmark. Det er en slags cirkusgruppe, der optræder med dramatisk akrobatik, sang, percussion, dans og drama med fokus på følger af verdens klimaforandringer.

Den danske organisation Spor Media har organiseret turnéen.

”De seks unge mennesker skal under opholdet bo i et sommerhus i Hejlsminde. Foreningen Kultur for Børn er derudover vært for gruppen. De sørger for forplejning og steder, hvor gruppen kan optræde og komme i dialog omkring klimaforandringer,” oplyser Hanna Andresen på vegne af foreningen Kultur for Børn.

”De tager rundt og viser, hvad de kan med udgangspunkt i afrikansk kultur,” fortæller Hanna videre.

Workshop og forestilling

Der er arrangeret workshop på Sjølund-Hejls Skole og en offentlig forestilling i Sjølund Hallen onsdag den 28. september kl. 12.30.

Der er også planlagt besøg og workshop på Design og Idrætsefterskolen Skamling, ved spejderkorpset Hejls Trop og så fællesspisning i Vejstrup Forsamlingshus.

Nafsi Africa, der betyder Afrikas Sjæl, er en gruppe fra Kenya, der optræder med akrobatik, sang, dans og drama med fokus på dialog omkring verdens klimaforandringer

Afrikas sjæl

Ugen slutter af med en forestilling i Rampen i Posthuset i Kolding fredag den 30. september kl. 17 som en del af frivillig-ugen i Kolding.

Gruppen optræder med forestillingen ”My Planet”. Det er en både morsom og alvorlig forestilling om, hvordan vi mennesker behandler natur og miljø og forårsager voldsomme forandringer i klimaet.

Nafsi Africa er swahili for ”Afrikas sjæl”.

Gruppen holder til i Kenyas hovedstad Nairobi. Her bliver livet stadigt vanskeligere med tørke og stigende fødevarepriser.

De seks artister arbejder normalt som trænere i Nairobis slumområder.

”De giver børnene et spændende afbræk i en hård hverdag og forsøger at fastholde børnene i at gå i skole og holde dem ude af et misbrug,” siger Hanna.

”Kultur for Børn havde for et par år siden også besøg af gruppen. Den gang var temaet bæredygtighed med fokus på affaldshåndtering,” fortsætter hun videre.

”Der bliver blandt andet samlet ind til en skolefond, hvor pengene gerne skal give børnene i Nairobi en chance for at uddanne sig videre efter det almindelige skoleforløb.”

Aktiviteterne forløber fra den 26. september frem til den 30. september med forestilling i Sjølund Hallen på onsdag og i Posthuset i Kolding på fredag.

Se også