Julebelysning i Christiansfeld i fare ved politisk beslutning slutning

Formand for Handelsstandsforeningen Charlotte Donslund fra Donslund Vine.

Behovet for, at Danmark skal spare på strømmen denne vinter, gør, at der skal tænkes i nye baner på mange områder.

Tirsdag i sidste uge var der møde i Handelsstandsforeningen i Christiansfeld, hvor bl.a. byens julebelysning i år skulle drøftes.

Punktet måtte imidlertid udsættes, da man må afvente en afgørelse fra Kolding Kommune om eventuelle indskrænkninger i årets julebelysning.

Det bliver således en samlet politisk beslutning.

”Vi regner med at opsætte de små juletræer, som vi plejer, men stillingtagen til lyskæder må vente,” fortæller formanden for Handelsstandsforeningen, Charlotte Donslund fra Donslund Vine i Christiansfeld.

Adventstur alligevel

Den traditionelle vandring til Christinero den første søndag i Advent bliver dog afholdt som planlagt.

”Vi mødes derfor søndag den 28. november kl. 14.30 på Prætoriustorvet i Christiansfeld og går sammen til skoven Christinero. Det bliver en rigtig familie-hyggetur med aktiviteter for børnene, gløgg og æbleskiver og varm kakao,” fortæller Charlotte.

”Så tænder vi lys i lanterner, der uddeles til børnene, og så går vi sammen tilbage til Prætoriustorvet.Undervejs har julemanden været forbi med godteposer til børnene.”

Kl. 17 vil der være mulighed for at deltage i ”Horsianna-gudstjenesten” i Brødremeninghedens Kirke. Handelsstandsforeningen har tidligere modtaget cirka 40.000 kr. i tilskud fra kommunen til julebelysningen.

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.