SF arrangerer koncert med de ’syngende forbrydere’

Utradition valgkamp:.

SFs folketingskandidat i Kolding, Karina Lorenzen arrangerer en gratis koncert med Fangekoret på Kolding Bibliotek på torsdag d. 20. oktober kl. 14.

Til daglig er Karina Lorentzen retsordfører og kæmper for, at man kan rejse sig efter en løsladelse. Derfor har hun nu fået den ide at arrangere en koncert med Fangekoret.
Både tidligere og nuværende indsatte på udgang synger i Fangekoret.
– Det er en fantastisk oplevelse. De har skrevet alle sange selv og alle handler om håb, skyld og sorg forbundet med at side i fængsel. Og undervejs får man fortalt glimt om de løsladtes fortid. Jeg lover, at det er en oplevelse, som kryber ind under huden, siger Karina Lorentzen.
Korlederen igennem 28 år, Louise Adrian, synger med indsatte i 5 fængsler og koret optræder især i de danske kirker.
I de første 10 år af Fangekorets virke i Vridsløselille Statsfængsel var der ingen, der kendte noget til de syngende forbrydere. De var gemt af vejen, men da de udgav en CD i 2004 fik offentligheden øje på dem. Der startede en efterspørgsel efter koret udenfor murene og med tiden fik Direktoratet for Kriminalforsorgen lavet nogle særlige udgangsregler, som i dag muliggør koncerter. I de sidste 18 år har Fangekoret sunget for fulde kirker i hele Danmark,og der er lange ventelister på deres optræden.
– Jeg er glad for, at de har fundet tid til at lave den her koncert for mig midt i valgkampen. Jeg ved, hvor svært det kan være at få lov til at rejse sig selv igen. Når man bliver løsladt med alle ejendele i en sæk og en kæmpegæld, så oplever mange et benspænd, hvor de aldrig kommer oven på. Det kæmper jeg hele tiden for at lave om på, siger Karina Lorentzen.
Henri.

Se også