Fra konstabelelev til kongelig slotsforvalter

Bjarne Højgaard Jensen trådte sine barnesko i Christiansfeld og boede senere i Damgårdsparken, mens han i lange perioder gjorde tjeneste rundt om i verden. Nu har han adresse på Fredensborg Slot.

Oberst Bjarne Højgaard Jensen voksede op i Christiansfeld som søn af den kendte by-guide og militærmand Albert Højgaard. Efter en strålende militær karriere blev Bjarne Højgaard i 2018 slotsforvalter på Dronningens eget slot, Fredensborg.

På selve våbenstilstandsdagen for 1. verdenskrigs afslutning den 11.11. kommer Bjarne Højgaard igen til Christiansfeld for at fortælle om sit liv.

Det sker kl. 15-16 på Genforenings- og Grænsemuseet, Koldingvej 52, Frederikshøj, nord for Christiansfeld. Museet åbner for gæster til foredraget den 11.11. kl. 14.

Bjarne Højgaard Jensen vil fortælle om sin tid i Forsvaret fra 1975 til 2018 og om sit nye job som Slotsforvalter på Fredensborg Slot.

Han har oplevet Forsvaret under Den Kolde Krig med krigsopgaver i Tyskland, til perioden med en mere aktiv udenrigspolitik med danske styrkers indsættelse på Balkan og i Afghanistan. Herudover har han været en aktiv del af Østeuropas optagelse i NATO.

Obersten, som har en tysk generalstabsuddannelse, har været udstationeret ca. 13 år i udlandet. Han har været på missioner på Balkan, Afghanistan, USA, Baltikum, Tyskland og Polen.

Bjarne Højgaard Jensen vil være kendt af mange – bl.a. for sin tid i Christiansfeld Byråd, som viceborgmester og som medlem af Genforenings- og Grænsemuseets bestyrelse i en kortere periode.

Det koster 50 kr. i entre og der er maksimalt 70 billetter til rådighed, fortæller Kaj Nielsen fra Museet.

Billetbestilling er nødvendig på email: info@genforeningsmuseet.dk eller på telefon 2283 1879.

Se også