Sjølund Bus Import giver billigere el på lynlader til borgere i Christiansfeld

Virksomheden er allerede i gang med at bygge el-busser i afdelingen i Kliplev.

Lynladeren på hjørnet af Tingvej og Kongensgade har en kapacitet på 150 kwh og to opladerkabler. En lignende oplader er sat op i Kliplev.

Christiansfeld får nu en lynlader med stor kapacitet (150 kwh) til el-biler. Og Sjølund Bus Import (SBI) tilbyder borgere i Christiansfeld at få opladet deres el-biler lynhurtigt til kun 3,75 kr. pr. kilowatt.

Det er meget under de priser, man ellers må betale gennem Clever og andre udbydere med hurtigladere.

– Hvorfor gør I det?

– Vi vil gerne gøre noget for Christiansfeld. Vi forsøger jo at komme med i den grønne omstilling og ind på markedet med el-busser. Og så har vi selv en god el-aftale, som vi gerne vil lade andre få gavn, siger direktør Dan Bork Pedersen, som sammen med sin far Svend ejer SBI.

Navnet stammer fra det oprindelige domicil i Sjølund. Men i dag ligger SBI på Kongensgade i Christiansfeld.

– Jeg kører selv i en el-bil, og en af vores sælgere kører også i el-bil. Og da der nok ikke lige er andre, der vil sætte en hurtiglader op i Christiansfeld, så besluttede vi at gøre det, siger Dan Bork Pedersen.

Virksomheden tilbyder i den første måned billig strøm til allle på kun 3,75 kr./kwh. Herefter bliver prisen sat op til 5,50 kr.

Men elbil-ejere i Christiansfeld kan hos SBI tilmelde sig et team på Monta-app’en, så de også fremover kan oplade deres bil hurtigt til den lave pris af 3,75 kr.

Sjølund Bus Import er allerede i gang med at importere store el-busser med en stor rækkevidde til afløsning af de dieselbusser, man tidligere har formidlet. Desuden er virksomheden selv i gang med at opbygge mini-busser i afdelingen i Kliplev. Det er minibusser med plads til 11 passagerer plus fører.

Virksomheden får den ”rå” metalkasse og skærer selv vinduer, lægger skinner i gulvet til sæder, osv.

Og virksomheden har ”sindsygt travlt”. Man har solgt 17 store el-busser næste år.

Se også