Nyt produktionshus slår dørene op og hjælper ledige i job

Projektet har også fået prisen, kaldet ”SammenomJOB 2023”.

Nu er løsningen fundet på virksomheders efterspørgsel efter hjælp til at løse samle, pakke og montage opgaver. FlexFabrikken har netop åbnet dørene for et nyt produktionshus på Posthuset, et produktionshus, der løser lavpraktiske opgaver samtidig med, at der skabes bæredygtige jobs til ledige, der har brug for en ekstra hånd for at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

Varer, der er blevet prismærket forkert, fodbolde, der skal pustes op og pakkes i sæt og displays, der skal pakkes til detailhandlen og andre praktiske opgaver står i kø hos virksomhederne i Kolding Kommune, – opgaver, som de faste medarbejdere typisk ikke har tiden til at løse selv.
Virksomhederne har derfor brug for nem adgang til hjælp, en hjælp som FlexFabrikken nu tilbyder – bæredygtigt.

Vil hjælpe virksomheder

FlexFabrikken har netop kickstartet et socialøkonomisk produktionshus, som hjælper virksomheder med at løse samle, pakke og montage opgaver.

Dette gøres ved at ansætte ledige, der af forskellige årsager i øjeblikket er langt væk fra arbejdsmarkedet.

Formålet med det nye produktionshus er dermed, at FlexFabrikken i samarbejde med Jobcenter Kolding og erhvervslivet får skabt bæredygtige jobs, der hjælper mennesker i arbejde. Arbejdspladser, der er brug for, hvis vi skal have den sidste gruppe af ledige i job og aktivere de ressourcer, de ledige har.

”Det er arbejdspladser med en lav indgangsbarriere, som FlexFabrikken med det nye produktionshus skaber. Og dem har vi brug for, hvis vi skal have flere mennesker, som har svært ved at få en tilknytning til arbejdsmarkedet, i job. Vi ved, at det gavner det enkelte menneske, som får selvtillid og vokser i jobbet. En opgave, FlexFabrikken er vant til at løse.
Jeg ser derfor frem til at udvikle samarbejdet endnu mere fremadrettet,” siger formand for Social og Arbejdsmarked Villy Søvndal.

FlexFabrikken er en socialøkonomisk virksomhed, der har til formål at sætte fleksibel arbejdskraft i spil hos virksomhederne.

De løser både administrative opgaver for virksomhederne, står for forskellige serviceopgaver inde og ude – og tilføjer nu også et produktionshus til tilbudsviften, alt sammen med det formål at skabe bæredygtige jobs.

En win-win situation

”Med det nye produktionshus gør vi det nemt for virksomhederne. De kan få hjælp til at løse pakke, samle og montageopgaver, de sparer på deres egne medarbejder- og vikarressourcer og er samtidig med til at skabe bæredygtige jobs uden selv at skulle stå med ansvaret for de medarbejdere, der har brug for lidt ekstra for at finde fodfæste.

Det er et godt eksempel på, hvordan vi i fællesskab kan skabe et nyt og mere bæredygtigt arbejdsmarked. En win win situation for både virksomheder og ledige,” fortæller administrerende direktør fra FlexFabrikken Henriette Friis Højer.

FlexFabrikkens fokus har i år også resulteret i, at de modtog prisen SammenomJOB 2023.
Prismodtagerne får prisen som en hyldest for deres arbejde med at skabe bæredygtige jobs, der sikrer trivsel og hjælper mennesker i arbejde.

Se også