Er der en hjemmehjælper til stede ?

Søren Rasmussen

LÆSERBREV: Det er en kendt sag, at der mangler hjemmehjælpere. Der mangler også personale på vore plejehjem. Begge udfører et uundværligt stykke arbejde for nogle af de mennesker, der har allermest brug for hjælp.

Det er vigtigt, at Kolding Kommune gør det mere attraktivt at være i ældreplejen. Der er mange måder, vi kan gøre det på.

Men i stedet så har Byrådets store flertal valgt at give op på forhånd. De er blevet enige om, at der ikke kan skaffes personale, og så er de ellers gået i gang med forringelser. F.eks. med robotstøvsugere i stedet for menneskelig kontakt og hjemmehjælp.

Vi har været vant til, at ældreområdet hele tiden skulle udvikles, og at vi i Kolding ville være på forkant. At vi i Kolding var langt foran med velfærdsteknologi og hjælpemidler. Når nogen nævnte, hvor langt man var nået i Syddjurs Kommune, så var vi langt bedre. Når andre kommuner i 2022 var stolte af at have afskaffet bureaukrati, så havde vi gjort samme allerede i 2014.

Vi har også været vant til, at alle partier i Seniorudvalget arbejdede for at skabe gode rammer for seniorerne i Kolding Kommune. Nu er der vedtaget en stribe forringelser, og der er mange flere på vej. Flertallet er også i gang med at se på besparelser på aktivitetshusene rundt om i Kommune. De giver livsglæde, indhold i tilværelsen og er et stærkt bolværk mod ensomhed.

Jeg mener, vi skal tilbage til udvikling – i stedet for afvikling af ældreplejen.

Søren Rasmussen
Formand for
Seniorudvalget
Dansk Folkeparti
Primulavej 7
6000 Kolding

Se også