Regionen går nu for alvor ind i bekæmpelsen af PFAS

Poul Erik Jensen med udsigten fra kontoret i regionshuset i Vejle i baggrunden.

REGIONEN:  Regionens Klima – og miljøudvalg har nu for alvor taget hul på bekæmpelsen PFAS-problemet. Tirsdag var der således møde i regionshuset i Vejle med emnet på dagsordenen, fortæller formanden for udvalget, Poul Erik Jensen (S) Vamdrup.

– Vi er nu i gang med at planlægge en gennemgang og vurdering af de 2.800 syddanske grunde, der er på en mistankeliste om PFAS-forurening, fortæller Poul Erik Jensen.
I tæt samarbejde med kommunerne sorteres de grunde nu fra, hvor der ikke er forurening. De resterende grunde prioriteres med fokus på, hvor risikoen for miljø- og sundhedsmæssige problemer kan være størst.
– Blandt andet topprioriteres sikring af drikkevandsboringer. Og desuden vil regionen i år prioritere, at børnehavegrunde og offentlige legepladser renses.  Derudover vil der fortsat være fokus på områder, hvor der er holdt brandøvelser, fortæller han videre.
Og så skal der i kampen også skabes bedre overblik over omfanget af PFAS-grunde rundt om i regionen i det hele taget.
– PFAS-forurening er en kæmpeopgave, som det nok vil tage mange år at kommer til livs. Vigtigst af alt nu – er at få standset nye PFAS-forureninger, siger Poul Erik Jensen. / sebro.

 

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.