Billøb for klassiske, gamle biler i Kristi Himmelfarts-ferien

Har man ikke selv en klassisk bil fra før 1990, kan man alligevel deltage i det hyggelige billøb.

Frederik Henriksen og Anto Zeba fra Aabenraa i deres “specielt udstyrede” Mercedes fra 1978.

Dansk Historisk Motor Club i Vejen tilbyder nu alle at deltage i et lille kursus samt et let træningsløb i historisk P-løb.

Arrangementet foregår Kristi Himmelfartsdag den 18. maj i Vejen.

Kan du godt lide at se motorløb i TV, Formel 1 eller rally – eller har du prøvet ræs i go-carts, orienteringsløb og speedway?

P-løb for klassiske biler er for de fleste noget helt nyt. Man kalder det også for Historisk P-løb eller pålidelighedsløb.

Christian Wolter og Ervin Gottschalk fra Lunderskov/Bolderslev i “Den lille Røde” – Austin Mini fra 1976. Foto: Åge Kirketerp.

Det er et alternativ til blot køre en tur med termokanden i bagagerummet.

Det giver en anden dimension, at man kan bruge sin (gamle) bil i konkurrenceøjemed og samtidig mødes med andre med samme interesse.

Ved pålidelighedsløb forstås et løb for biler fra 1990 eller tidligere, som foregår på offentlig vej, hvor deltagerne skal overholde nogle forskellige gennemsnitshastigheder.

Løbene køres efter et tydeligt kort, hvor der er indtegnet nogle punkter, som man skal køre igennem. Undervejs møder man nogle skilte, der noteres i et kontrolkort, så man kan se, om deltagerne har kørt den rigtige rute.

Niels Oluf Jessen og Peter Jacobi fra Vejen/Esbjerg i Opel Kadett fra 1977. Foto: Steen Kristensen

På ruten er der også nogle tidskontroller, hvor det gælder om at passere kontrollen på det rigtige tidspunkt. Gennemsnitshastighederne kommer aldrig over 50 km i timen, så alle biler kan være med.

I starten behøver man ikke noget særligt udstyr: To personer i bilen, en kuglepen og en lineal – så er man godt kørende.

Der startes fra Den Gamle Vejenhal, Fuglesangsallé 10, Vejen, kl. 11.00.
Det koster 100 kr. pr. bil at deltage.

Ejer du ikke et klassisk køretøj, så kan du bare møde op i familie-øsen.
Løbet er en del af et landsdækkende arrangement, Classic Day.

Henri.

Se også