Måske kan du snart få kørekortet fornyet på dit lokale bibliotek

Måske kan du snart få dit kørekort eller pas fornyet her på Vamdrup Bibliotek.

Af Svend Erik Brodersen
Journalist (DJ)

FÆLLES: Hvis du bor i Lunderskov, Vamdrup eller Christiansfeld slipper du måske snart mase ind til Borgersevice i centrum i Kolding for at få dit kørekort eller pas fornyet.

Byrådspartierne Venstre og Dansk Folkeparti har samarbejde med Liberal Alliance Kolding og Nye Borgerlige Kolding nemlig på dagsordenen for næste byrådsmøde forslag at flytte disse serviceydelser væk fra Borgerservice og over til bibliotekerne. I første omgang dog kun til Kolding Bibliotek,  men senere måske også til bibliotekerne i Lunderskov, Vamdrup og Christiansfeld.
– Initiativet viser, at der er en reel lyst til samarbejde, og handling og det tæller i min optik væsentligt mere end ord. Personligt håber jeg, at dette punkt bliver en succes, og at ordningen måske endda kan udvides, så man også på centerbyernes biblioteker fx i Vamdrup kan tilbyde det samme, siger Ny Borgerliges formand, Jan Tambo til Kolding Netavis.

I flere kommuner har man allerede – og åbenbart med succes – flyttet opgaven med at få lavet- og fornyet pas og kørekort fra Borgerservice til biblioteket. Det betyder, at der i de fleste tilfælde ikke længere er behov for, at tage unødigt fri fra arbejde, for at tilpasse sig de begrænsede åbningstider, der er på Borgerservice, lyder videre .

– Helt grundlæggende handler det om frihed, altså om muligheden for, at kommunen tilpasser sig efter borgerens behov og ikke omvendt. Her er pas og kørekort en måske lille, men helt oplagt ting at kigge på, og jeg er glad for, at vi i en stærk alliance kan stå sammen om dette, lyder fra Venstres gruppeformand i byrådet og borgmesterkandidat, Jakob Ville.
– Vi vil gerne vise, at der er en borgerlig sammenhørighed, og at vi kan samarbejde bredt, også med partier, der endnu ikke er i byrådet. Forslaget beror på god gammeldags sund fornuft. Jeg tror derfor på, at punktet vinder opbakning blandt de øvrige partier, så vi hurtigst muligt kan få afklaret om der ikke er grundlag for, at opstarte håndteringen af pas og kørekort på biblioteket, lyder det blandt andet fra Søren Rasmussen fra DF.
Hos Liberal Alliance giver punktet også positive miner. Nikolaj Steffenauer, der stiller op som spidskandidat til kommunalvalget for pariet i 2025 siger:
-LA vil altid gerne samarbejde med dem, der ønsker at give borgerne mest mulig frihed, og mest muligt for skattekronerne. Personligt er jeg meget tilfreds med, at Venstre og DF rækker nu hånden uden for byrådssalen, og inviterer os andre borgerlige med ind, hvor der sættes en dagsorden.
Blandt de fire partier er der også enighed om, at det er muligt at finde flere andre områder, hvor fælles udspil kan give mening.  Så er der blot for dem nu at håbe på, at også flertallet i byrådet, som består af S, Kons. Radikale og SF også synes ideen er god.

Se også