Arkæologer finder keramik fra jernalderen i Vonsild

Arkæologer fra Museum Sønderjylland i Haderslev har i nogen tid gravet i jorden ved det nye byggeområde syd for Vonsild. Og de finder tegn fra år 0.

Arkæolog Mette Nissen står i spidsen for udgravningen af endnu et område ved Langholtgård i Vonsild.

Her finder de fine gårdsanlæg, som kan dateres til omkring år 0, altså fra midten af Jernalderen. Der boede altså folk i Vonsild på Kristi tid. Gårdene har været omgivet af hegn, og ud over typisk et par huse indenfor samme indhegning er der gruber med keramik fra samme periode.

Landsbyen blev i 1400-tallet kaldt Odenschulde. Det kunne betyde Odins kilde og kunne henvise til den gamle Lawen Å, som i dag hedder Seest Mølleå. Den løber gennem Vonsild, men har sit udspring i Svanemosen 3 km sydvest for Vonsild. Men i 1678-83 skrives navnet som Wonnsiedel, som betyder noget i retning af Lykkelig bosættelse. Allerede fra 1200-tallet lå der en middelalderkirke i Vonsild.

Udgravningen fortsætter endnu nogle uger.

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.