Sydbyens Cykelklub har cyklet 100 gange rundt om Jorden!

SCK’erne træner tre gange om ugen. Her fra en tirsdag aften, hvor maj-kulde, lidt støvregn og en del bakker ikke var nogen hindring for en herlig træningstur.

Sydbyens Cykelklub Kolding fylder 20 år, og det fejres med helstegt pattegris – og en cykeltur!

– Cykeltræning og godt kammeratskab går op i en højere enhed, for man får bare et helt særligt forhold til dem, man træner og sveder sammen med, siger SCK’s formand Raymond Sindholt.

– Derfor fejrer vi naturligvis 20-års jubilæet med helstegt pattegris og fadøl for medlemmer og påhæng. Festen er den 26. maj, og der er helt sikkert mange, som mødes igen til klubtræning den følgende søndag, så jubilæet også bliver markeret med en cykeltur, fortæller Raymond Sindholt.

Flok blev til hundrede

SCK blev stiftet i foråret 2003, og fundamentet var en gruppe cykelmotionister, som ganske uformelt trænede sammen med udgangspunkt fra Junghansvej i Kolding.

Siden har SCK udviklet sig til et fællesskab af cirka 100 cykelmotionister i alle aldre, størrelser og af begge køn, som træner flere gange om ugen fra Kvarterhuset, Junghansvej 121. Racercykel om sommeren og mountainbike om vinteren.

Eneste krav for at være med er, at man bærer cykelhjelm og kører på racercykel eller mountainbike. Rytterne deles i flere grupper efter niveau. Klubben rummer også et ”café-hold” for superseniorerne, som mødes i Kvarterhuset mandag formiddag til kaffe, rundstykker – og naturligvis en cykeltur.

En populær begivenhed i klubben er den årlige træningstur en uge sydpå til bjerge, der får den lokale Skamlingsbanken til at ligne en lille knold på vejen.

– Mit forsigtige skøn er, at 100 medlemmer hver træner gennemsnitligt 2000 kilometer om året. Set over 20 år er det blevet til en distance på cirka hundrede gange rundt om Jorden, lyder det fra SCK-formanden, som opfordrer alle med lyst til bare lidt fart på raceren til at møde op i klubben.

Her trænes fra Kvarterhuset på Junghansvej cirka 50-60 kilometer hver tirsdag og torsdag kl. 18 og om søndagen en lidt længere tur med afgang kl. 10. Flere oplysninger på www.sck-kolding.dk

Se også