Christiansfeld Skole fejrede Fællesbibliotekets 10 års fødselsdag og bød ny skoleleder velkommen

Festdagen blev blandt andet fejret med is til alle elever og ansatte. Borgere, der kom på besøg, fik kaffe og flødeboller.

Christiansfeld Skoles nye leder, Lisbeth Askjær-Hansen, taler til eleverne.

Christiansfeld Skoles nye leder, Lisbeth Askjær-Hansen, indledte Fællesbibliotekets jubilæum med en tale.

Herefter leverede 2. årgang et lille musikalsk indslag.

Efter fælles fødselsdagssang var der is til alle elever og ansatte på skolen. Biblioteket serverede kaffe og flødeboller til de borgere, der lagde vejen forbi.

To skoler blev til én

I 2013 blev Christiansfeld Skole, der dengang var beliggende i Lindegade, slået sammen med Tyrstrup Skole på den nuværende adresse Gl. Kongevej 3. Den nye fællesskole fik navnet Christiansfeld Skole, blandt lokale også kaldet Den Gule Skole (eller “The gul School”).

Christiansfeld Fællesbibliotek så ligeledes dagens lys for 10 år siden, hvor Christiansfeld bibliotek flyttede fra den gamle pigeskole i Nørregade og ind i de nyrenoverede lokaler midt i Christiansfeld Skole sammen med skolebiblioteket.

Et skønt sted

– Biblioteket er et skønt sted, hvor der er plads til alle. I skoletiden kommer skolens elever og personale til bibliotekstime, og byens borgere kommer og går i den daglige åbningstid fra 7-22. Her er der plads til ro og fordybelse, begejstring samt leg og læring – altså kan man sige, det er et bibliotek for alle lige fra de mindste til de ældste borgere, sagde Lisbeth Askjær-Hansen.

– Bibliotekets ansatte har i alle årene haft et godt samarbejde både om det daglige arbejde med at holde biblioteket indbydende for vores mange brugere, men også i fælles projekter som forfatterforedrag, teater, workshops, oplæsning og meget andet.

Personalet har i alle årene bestået af Per Holm og Lisbeth Hattesen fra Christiansfeld Skole og Iben Østergaard fra Koldingbi-bliotekerne.

Se også