Anneli laver kunst af sten, bark og drivtømmer

Anneli Sejer Iversen udstiller i den kommende tid sine smukke vægskulpturer af sten og andre naturting i Café Morgenstjernen, Christiansfeld.

Anneli er autoriseret psykolog og har de sidste 20 år drevet en klinik i Haderslev. Hun er uddannet på universitetet i København og Aarhus. Men hendes store hobby er sten!

– Hvordan begyndte det?

– For 5 år siden fandt jeg en sten, der lignende en sæl, snart efter fandt jeg en sten, der lignede et pindsvin, og så en frø, en fugl…, fortæller hun med et stort smil.

Og så begyndte hun at fremstille vægkunst af sten og af naturens andre materialer, som fx bark fra skovens træer eller drivtømmer fra stranden. Og det ser rigtig godt ud.

– Jeg har altid tegnet som barn – men det har så ligget i dvale, som det nok gør for de fleste voksne. Men da jeg begyndte igen med det her, så opdagede jeg, at det var noget, jeg blev lykkelig af. Og nu er jeg næsten blevet afhængig af at gå og kigge efter specielle ting i naturen.

– Er det også noget, du bruger i din psykologi?

– Ja, jeg tilbyder også terapisten og naturterapi.

– Hvordan fungerer det?

– Sten kan for eksempel symbolisere de forskellige familiemedlemmer. På den måde kan man bedre kigge på problemet objektivt, forklarer Anneli.

– Naturterapi kan gå ud på, at man bruger naturen til at komme i ro med nervesystemet. Eller man kan tegne i sandet. Nogle gange er jeg med. Andre gange er det “hjemmearbejde” for nogen, der er i terapi.

Man kan måske finde et træ, som man synes minder en om ens mor, og som man så kan læne sig op ad. Det lyder måske mærkeligt, men det er noget, som kan hjælpe, hvis man fx har haft en mor, som man ikke kunne læne sig op ad, forklarer Anneli.

Hendes vægkunst er i sommermånederne ophængt i Café Morgenstjernen. Og de smukke ting er til salg for overkommelige priser.

Anneli ordner sine farvestrålende natur-dekorationer ved café-bordet før ophængningen.
Psykolog Anneli Sejer Iversen fremstiller smuk vægkunst af naturens materialer.
Se også