Kvartet optræder med Cohen-sange i Læborg Kirke

Kvartetten består af Karsten Holm og Cohen-trioen og optræder med flere koncerter med sange af Leonard Cohen. (Pressefoto: Erik Balle)

Den 17. august kl. 19:00 kan man opleve ”Cohen i kirken” i Læborg kirke ved Vejen. Koncerten ”Cohen i kirken” tager fat på en række af Leonard Cohens største sange og sætter dem ind i en ramme af sangerens poesi og historie.

Fra start til slut er Leonard Cohen manden bag alle ordene – både i sangene og i fortællingerne imellem sangene.

Kvartetten, der består af akustiske og elektriske guitarer, bas, violin og sang, har skabt egne originale arrangementer og givet sangene nye farver og udtryk.

Orkestret bag koncertfortællingen er sangeren og guitaristen Karsten Holm, bassisten Bjørn ”Bønne” Petersen, guitaristen Martin Blom og violinisten Knud Erik ”Fuddi” Steengaard. Fire rutinerede musikere med base i Aarhus-området og med årtiers baggrund i byens musikmiljø.

De fire musikere har turneret med ”Cohen i kirken” siden januar 2017 og har i efteråret 2017 udgivet cd’en ”Back on Boogie Street” med de 15 sange fra koncertfortællingen.

Fylder kirker

Leonard Cohens sange betyder utrolig meget for mange mennesker, og det afspejler sig også i interessen for ”Cohen i kirken”. Der er stor efterspørgsel, og ”Cohen i kirken” har fyldt flere kirker, foruden kulturhuse, spillesteder og foreninger.

”Cohen i kirken” indledte 2018 med at give koncert foran 550 mennesker i en fyldt Odense Domkirke, og i dagene efter fulgte koncerter i Sønderjylland, Midtjylland og på Sjælland i kirker med samtlige sæder besat – inklusiv knæfald og trappen op til prædikestolen. Og nu er turen altså kommet til Læborg ved Vejen.

Også Beatles-koncert i Vejstrup Kirke

Kvartetten har åbenbart fokuseret på at holde koncerter i kirker. For de har tidligere optrådt med bl.a. ”Kim Larsen i kirken” og ”Carl Nielsen i kirken” i nogle af de lokale kirker.
Den samme gruppe optræder også med et arrangement af Beatles sange.

Den 16. august skal de fx optræde i Vejstrup Kirke på Sjølund Gade 25, Sjølund. Her vil de spille nogle af Beatles’ hinduistisk-påvirkede sange – i kirken.

Sangene er fra dengang Beatles var optaget af guruen Maharishi Mahesh Yogi. I en af sangene “Across The Universe” (af Lennon/McCartney) hylder de deres guru med linjerne “Jai Guru Deva”, som betyder noget i retning af: ”Sejr til vores guru, som er en gud”.

Men altså en noget anden gud end kirkens.

Se også