Vinfestivalen skydes igang på torsdag med cykel- og felderløb

Borgmester Knud Erik Langhoff, Kolding, byder torsdag kl. 18 velkommen til dette års hyggelige vinfestival i Christianfeld.

Straks derefter skydes Felderløbet i gang efter 3 års corona-pause. Og denne gang med både løbende, gående og cyklende.

Gå- og løberuter er for alle aldre. Cykelløbet er for deltagere fra 16 år.
Cykelruten er 6,75 km, og der cykles 5 omgange. Gå/løb familieruten er på 2,3 km., Gå/løb 5 km. og Løb 10,7 km.

Tidtagning sker meget professionelt med chip fra run2u.dk, hvor der også er online tilmelding. Der er præmier og forfriskninger til alle deltagere uanset motionsrute.
Selve vinfestivalen afholdes som sædvanligt på Prætoriustorvet bag Brødremenighedens Hotel i Christiansfeld.

– I år prøver vi at anbringe scenen mod øst ved træerne, så der bliver mere plads på Kongensgade, der også er afspærret, fortæller Attila Szocska fra styringsgruppen, der har Hans Erik Bylling, Aller Aqua, som formand.

– Der er i år fire tyske vinbønder, der udstiller og sælger deres vine, foruden vores egne boder fra Donslund, Brødremenighedens Hotel, pandekageboden, osv. Og Christiansfeld Idræts Forening sælger øl og pølser, hvorved de tjener til idrætsforeningen, fortæller Attila Szocska.

Vinfestivalen fortsætter indtil lørdag den 5. august 2023. Hver aften optræder forskellige kunstnere på scenen, og i løbet af dagene er der aktiviteter for både børn og voksne.

Torsdag optræder Jesper Gade. Fredag eftermiddag bandet The Most Wanted og om aftenen Bamse Jam. Lørdag eftermiddag er der Live Jazz musik med Finn Bürich New Orleans Jazz Band og senere Jesper Gade. Lørdag aften er der Live musik med The Late Show.
Hver dag lukkes der ned kl. 23; den sidste aften dog først kl. 24.

En lang stribe sponsorer har gjort det muligt at holde vinfestivalen igen i år.

Se også