Gitte sælger ChristiansFelder Funkis fra Hvinderups gamle købmandgård

Hun droppede et godt job som lærer for at udleve sin drøm.

Gitte med en svensk lampe designet af den kendte svenske lampedesigner Carl Fagerlund. Foto: Erling Mario Madsen.

– Min butik hedder ChristiansFelder Funkis, men jeg sælger faktisk mest til Københavns-området, siger Gitte Midtgaard Madsen til Fællesavisen.

Hendes butik fungerer nemlig mest som en butik på Instagram, hvor kunderne kan se varerne.

Oprindelig hed butikken Felderlopperne. Men så fik den et smartere navn.

Ud på landet

Gitte har tidligere forsøgt sig som terapeut i bl.a. kinesiologi. Men for cirka otte år siden flyttede hun ud på landet. Fra Christiansfeld til Hvinderup sammen med sin mand Erling Mario Madsen og deres børn på 14, 17 og 18 år.

Her har Gitte indrettet en tidligere købmandsbutik med spændende gamle sager.

Felder Funkis

Hun kalder butikken ChristiansFelder Funkis. Funkis er egentlig en forkortelse for funktionalisme.

Ordet opstod i forbindelse med en kunstindustriudstilling i Stockholm i 1930. Men siden er funkis blevet navnet for en bestemt stilart, hvor der lægges vægt på anvendeligheden og ikke så meget på pynt. Men Gitte har også mange andre spændende ting.

”Vintage-kunst, kuriositeter og finurligheder,” som hun skriver på Instagram, hvor man kan se varerne under christiansfelder_funkis.

Gitte Midtgaard Madsen og Erling Mario Madsen bor i Hvinderup, hvor Gitte har indrettet den tidligere købmandsbutik med spændende gamle sager. Erling er arkæolog og er leder af Frøslevlejrens Museum.

På skattejagt

– Jeg har altid været på jagt efter de gode fund. Jeg elsker skattejagten, og de gamle ting er ofte unika med sjæl og historie. Tiden er jo også til at gen-overveje vores forbrug i forhold til miljøet. Det er helt klart vejen frem at købe bedre brugt, siger Gitte til Fællesavisen.

Som barn elskede hun at komme med sine bedsteforældre på Brørup Marked. Senere, da hun blev gift med Erling, som nu er leder af Frøslevlejrens museum, begyndte de to at købe brugte designermøbler. Og det meste af Gittes eget tøj er faktisk også genbrug.

Købmand i Hvinderup

Huset på Hvinderupvej 2, hvor hun har sin genbrugsbutik, var oprindelig en købmandsgård. I gamle dage var der nemlig så mange store familier og karle og piger på gårdene, at en købmandsbutik kunne eksistere – selv i så lille en landsby. Men købmandsbutikken lukkede dog i starten af 1970’erne.

– Det er mest på nettet, jeg sælger mine ting. Men jeg er nu også begyndt at holde åbent i butikken to timer hver uge, torsdag kl. 15-17, fortæller Gitte.

Indtil for nylig var Gitte lærer på Skt. Michaels Skole i Kolding. Et job, hun var glad for. Gode kolleger og dejlige børn.

Men nu skulle det altså være… Så hun sagde jobbet op og vil nu leve af at sælge genbrugsting via sin Instagram-side ”ChristiansFelder Funkis”.

Tingene finder hun selv på loppemarkeder rundt omkring eller hos private.

Se også