Stort flertal i byrådet enige om besparelser på børn og uddannelse

Alle partier bortset fra Dansk Folkeparti er enige om at spare 9.8 mio. kr. på Børn & Uddannelse i 2024.

”I år er det ekstra mange penge, vi skal finde på vores område, for skolerne får tildelt midler efter elevtal, og vi ser ind i nogle år, hvor elevtallet falder, så det udløser store besparelser på de budgetter, vi kender i dag,” siger næstformanden for udvalget, Tobias Jørgensen (Venstre) Kolstrup.

Her spares der

Konkret har udvalget bl.a. besluttet besparelser gennem en øgning af lærernes undervisningsforpligtigelse med 2,5 timer årligt, en forhøjelse af forældrebetalingen til SFO med 49 kr. om måneden, en samling af sommerferieSFO på Brændkjærskolen, ligesom Eltang Skole, Alminde-Viuf Fællesskole og Munkevængets Skole mister nogle særlige tildelinger.

Lukning af Taps Børnehave indgår også i beslutningen. Børnehaven har henover året gennemsnitligt 20 børn, men har plads til 40.

Nogle besparelsesforslag valgt fra

Nogle af besparelsesforslagene valgte flertallet dog fra. Det gælder f.eks. reduktion eller lukning af kommunens sportsklasser på Brændkjærskolen, ligesom et projekt om bæredygtighed på Eltang Skole opretholdes.

Det betyder, at der på skoleområdet stadig skal findes besparelser på 3.528.000 kr.
Men udvalget vil også bruge flere penge – bl.a. til at tilføre skolerne midler til to voksne i flere timer – co-teaching metoden.

”Det kan opfattes, som om vi tager med den ene hånd og giver med den anden. Men faktum er, at vi ønsker, at vores skoler i højere grad bliver i stand til at tage hånd om børns forskellige behov,” siger formanden Hans Holmer, SF.

– Jeg håber meget, at Byrådet vil bakke op om, at vi skal styrke skolerne med mere personale. Det vil give flere børn mulighed for en god skolegang i deres lokale skole, og vi ved, det har betydning bl.a. for børnenes sociale trivsel”, uddyber Hans Holmer.

Budgettet skal 2. behandles d. 26. september, oplyser udviklingskoordinator Kirsten Lai Nørgaard.

Se også