BDM Genbrug i ny stor butik med støtte fra Tyrstrup Kro

Fredag den 1. september slog BDM Genbrug dørene op til deres nye butik i Christiansfeld på Lindegade 61a ved siden af 365discount.

Solen skinnede og Basunkorets blankpudsede messing strålede om kap med butikkens udsmykning af solsikker, mens dannebrogsflagene viftede svagt i den lette vind.

Der var blandt de mange fremmødte en forventningsfuld stemning, som var det juleaften.
Efter at Basunkoret havde spillet og instrumenternes stemningsfulde toner var forstummet, holdt BDM´s generalsekretær Arngier Langås indvielsestalen.

Han fortalte kort om forløbet med flytning af butikken fra Kongensgade til Lindegade. Og han sendte en særlig tak til Tyrstrup Kro som i den vanskelige situation havde stillet sig økonomisk bag forløbet med et betydeligt sponsorat.

Samtidig takkede han alle de frivillige for den arbejdsindsats, der var ydet med at få indrettet butikken på en kundevenlig og spændende måde og med at få fremskaffet et så varieret udbud.

– BDM-butikkerne er et led i en lang historie som startede i 1746 med udsendelse af den første missionær. Den indsats, der gøres i genbrug, bevirker, at vi stadig kan udsende missionærer og humanitære hjælpere fra Christiansfeld til de lande i verden, hvor nøden er størst, ligesom vi understøtter f. eks. børnehjem og har samarbejde med Danida, sagde Angier Langås..

Mellem 60 og 70 kunder havde fundet vej til åbningen, og der blev hurtig gang i handlerne, mens der blev udtrykt begejstring blandt de fremmødte over butikkens udvalg. Der var bøger og barbie-dukker, smykker og sovseskåle, billeder og blandingsbatterier, møbler og mascotdyr, kjoler og kaffekrus, lamper og lertøj, donkraft og dukkevogn, cykler og cigarklippere – og meget meget mere.

”Dette er jo byens nye handelscenter. Hos 365 kan vi få fødevarerne og her i butikken kan vi få resten”, sagde en kunde.

Ved dagens afslutning kunne personalet da også konstatere, at der havde været en endog særdeles god handel.

Mange var mødt frem før åbningen af den nye genbrugsbutik ved siden af 365discount.
Se også