Frivillige fra Genforenings- og Grænsemuseet på studietur

De frivillige begyndte dagen med morgenkaffe på Genforenings- og Grænsemuseets terrasse. Senere gik turen til politimuseet i Kolding.

Den 15. september 2023 var der udflugt og studietur for Genforenings- og Grænsemuseets mange frivillige, som har været aktive på museet i 2023.

I hyggeligt samvær tog man i år til Politimuseet i Kolding, som også drives af deres egne frivillige.

– Dagen startede i flot morgensol kl. 08:30 i Genforenings- og Grænsemuseets overdækkede solgård med medbragt kaffe/te og dejligt wienerbrød fra Honningkagehuset, som igen i år så flot havde sponseret det lækre bagværk, fortæller museets leder, Kaj G. Nielsen.

– I egne biler gik det efter kaffen mod Kolding til Politimuseet, som har til huse i den tidligere kommunale Kommandocentral, Rømøvej 4, Kolding. Der er et udstillingsareal på ca. 175 kvadratmeter.

Museet blev officielt indviet i november 2008, men blev i realiteten grundlagt allerede i 1967 af politiassistent Agner Døssing, da politivagten flyttede fra Rendebanen til domhuset.
Museet udstiller effekter, der belyser alle aspekter omkring politiets arbejde, dog med størst vægt på Kolding Politi.

– Her fik vores 43 frivillige både i samlet flok og i opdelte grupper en utrolig fin introduktion på to og en halv time af Politimuseets 4 frivillige, pensionerede politifolk, som med stor entusiasme fortalte om deres museum, fortæller Kaj G. Nielsen, der takker for en god oplevelse.

Herefter gik turen til Den gyldne Hane, hvor Genforenings- og Grænsemuseets frivillige museumsværter, havegruppen, plæneklipperpiloterne og bestyrelsen kunne afslutte en dejlig dag med en velfortjent arbejdsfrokost.

Sådan støtter man

Genforenings- og Grænsemuseet drives af frivillige. Man kan støtte ved at blive medlem og overføre 150 kr. til museets konto eller blot via MobilePay nr. 93804 og skrive ”Støttebevis” og navn og adresse.

Se også