Ølkælderen fortsætter som AMBA-selskab

Jesper Elkjær får en ny chance med Ølkælderen.

Ølkælderen under Søstrehuset fortsætter alligevel efter 1. november. På et møde 10. oktober blev Ølkælderen A.M.B.A. stiftet med stor opbakning.

A.M.B.A. er forkortelsen for et ”Andelsselskab med begrænset ansvar”.
Det er et andelsselskab, hvor ejernes ansvar er begrænset til den andelskapital, der er indskudt.

Jesper Elkjær, der siden maj har drevet Ølkælderen, fortsætter i den daglige ledelse som direktør og er glad for den seneste udvikling:

”Det glæder mig rigtig meget, at Ølkælderen kan fortsætte som anpartselskab og med så stort engagement. Det bliver et plus både for byen og for alle de mennesker, der har lyst til at komme her.”

Bestyrelse valgt

På mødet blev der valgt en bestyrelse, og Anders R. Pedersen fik formandskasketten på. Næstformand er Povl Kristensen, mens Carina Jespersen, Anne-Marie Sejer og Niels R. Klausen tog de sidste pladser. Attila Sczoska og Egon Schmidt meldte sig som suppleanter.
Den nye bestyrelse kom hurtigt i arbejdstøjet. For så meget som muligt i forhold til lovgivning, arbejdsopgaver og samarbejde med Brødremenigheden, der ejer lokalerne, skal være på plads, inden Ølkælderen bliver til et selskab den 1. november.

”Vi håber, at engagementet og interessen fortsætter, som det er begyndt”, siger den nye formand Anders R. Pedersen, ”for det har vi brug for. Det handler både om at få løst alle de presserende praktiske opgaver og på langt sigt at få dækket vagterne. Og så modtager vi selvfølgelig meget gerne ideer til ekstraordinære begivenheder. De trækker jo endnu flere folk til, har vi kunnet se, både med quizaftenerne om torsdagen og ølfestivalen i juli.”

Fordeler vagterne

Anpartshaverne mødes den 24. oktober for at få sat de første vagter på og for at modtage de første instruktioner ved ølhaner og kasseapparat.

”Det er vigtigt for os i bestyrelsen at mødes med alle anpartshaverne, så alle får samme viden. Andre må ”nøjes” med Facebook, hvor man fortsat kan følge med i, hvad der sker”, kommenterer næstformand Povl Kristensen.

Den ”nye” Ølkælder åbner dørene torsdag den 2. november og med en fest lørdag den 4. november fra kl. 12. En arbejdsgruppe er allerede godt i gang med planlægningen.

Povl Kristensen/Henri,

Se også