Stormflodsramte sommerhusejere får affaldshjælp

Sommerhusområderne blev hårdt ramt af stormfloden. Nu er der hjælp til at komme af med affaldet. Foto: Redux – Affald og Genbrug.

Midlertidige containere og ekstra affaldstømning skal gøre det nemmere at komme af med stormflodsaffaldet fra sommerhusområder i Kolding Kommune.

Oprydningsarbejdet er i fuld gang i de sommerhusområder, der blev ramt af den historisk ekstreme stormflod, som fredag og natten til lørdag i sidste uge trak massive ødelæggelser efter sig langs østkysten. Værst gik det ud over sommerhusområderne ved Hejlsminde, Grønninghoved og Binderup.

For at gøre oprydningsarbejdet nemmere for sommerhusejerne er der etableret midlertidige stormflodsaffaldspladser i sommerhusområderne. Samtidig bliver de normale affaldsbeholdere, både genbrugsøerne og dem ved de enkelte sommerhuse, tømt oftere end normalt.

De fire midlertidige stormflodsaffaldspladser skal åbnes her:
• Binderup Strandvej
• Elkærgårdvej ved Trappendal Strand
• Anemonevej ved Grønninghoved Strand

Her er de fire midlertidige genbrugspladser.Det er muligt at komme af med beton (fx fliser), hårde hvidevarer, køleskabe og frysere (tømt for madvarer), ødelagte tæpper, polstrede møbler, madrasser og vraggods. Typen af affald er markeret på de enkelte containere.

Der vil være løbende tømning af containerne, der som udgangspunkt vil stå til fri afbenyttelse til og med mandag den 6. november, oplyser Ulrik Pedersen, som er teamleder i Redux – Affald og Genbrug.

CK/Henri

Se også