’Jeg har jord under neglene og gummi- støvlerne på!’

Ager fra Jordrup blev nr. 2 på Venstres EU-liste.

Asger i stalden.

Den lokale landmand Asger Christensen fra Jordrup blev nr. 2 på Venstres liste til Europa-Parlamentsvalg 2024.

Det bestemte Venstres landsmøde i weekenden.

Venstres hovedbestyrelse havde i forvejen udpeget Morten Løkkegaard som spidskandidat.
Så det var kun de øvrige på listen, der skulle stemmes om. Og her røg landmand Asger Christensen i top.

– Jeg er kandidaten med gummistøvler på, jord under neglene og hånden på kogepladen, siger Asger Christensen.

– Jeg ved, hvad der sker ude i det virkelige liv. Den erfaring vil jeg bruge til at lave EU-lovgivning med sund fornuft, siger Asger Christensen om sit kandidatur til Europa-Parlamentsvalget næste år i juni.

Landmanden fra Jordrup var for nylig med i et bondeoprør imod den tidligere formand Jakob Ellemann, der – i modsætning til mange venstre-vælgere – gik ind for at lægge en såkaldt grøn afgift på landmændenes produktion.

– Vi skal være herre i eget hus. Det gælder både fødevarer og energi. Der bliver kun flere munde at mætte i fremtiden. Energipolitikken skal gøre os konkurrencedygtige og uafhængige. Og så skal den grønne omstilling være erhvervsfremmende – det gør vi ved at belønne den udvikling, vi gerne vil have mere af, fremfor at lægge afgifter på det, vi gerne vil have mindre af. Færre regler, mere fornuft.

Asger Christensen sidder allerede i det nuværende Europa-Parlamentet, og han lægger ikke skjul på, hvad hans mål for næste periode bliver:

– Jeg vil kæmpe benhårdt for en plads i Landbrugs, Fiskeri og Miljøudvalget. Det er vigtigt for Danmark med en liberal stemme i de udvalg. Det er altafgørende, at vi sidder med i maskinrummet, mener Asger Christensen .

Se også