Grøn torsdag i stedet for Black Friday…

Grøn torsdag er modvægten til alt det black friday og julens overforbrug står for.
Foto: AI-genereret
kultegning.

Kolding Bibliotek byder på udstilling og julestue – og julehygge med genbrug på.

Første grønne torsdag var den 23. november. Grøn torsdag er en modvægt til Black Friday og julens overforbrug.

Alle dage frem til jul kan man i bibliotekets åbningstid besøge en hyggelig julestue med julegaveindpakning, kreative julerier og adventskonkurrencer om gratis genbrugsmøbler.
Ved at finde Genbrugsfællesskabet på Facebook og Instagram kan man være med.

”Det handler om max juleglæde og julehygge, og samtidig sætter vi med en udstilling, billedserie og samtalestarter tankerne, og forhåbentlig også handlingerne, i gang,” skriver Biblioteket.

Hos Redux – Affald og Genbrug, der har skabt udstillingen og julestuen i samarbejde med Kolding Bibliotek og Bæredygtighedshuset, fortæller eventkoordinator Niels Kallesøe Sørensen om målet:

”Vi håber, at vores budskaber får borgerne i Kolding Kommune til at tænke over deres forbrug i juletiden, så vi sammen løfter vores forbrug højere op i affaldshierarkiet. Det handler om at købe færre gaver, give genbrugsgaver og tænke over de gaver, vi køber. Kvalitet frem for kvantitet. Hver lille ændring tæller”, siger Kallesøe.

Uden for biblioteket, foran Hotel Kolding Café, findes udstillingen ”Mærk tyngden af dit affald”.

Hvert år smider hver person i gennemsnit 750 kg. affald ud Kolding Kommune.
Indenfor på biblioteket venter der en hyggelig julestue. Her kan man pakke gaver ind med genbrugsmaterialer, lave julekort- og pynt af gamle bøger og få tips til, hvordan man sorterer julens affald.

Fokus er på vores overforbrug, konsekvenserne af det og hvad man selv kan gøre.

Se også